A. Lukašenka „pasirašė potvarkį, kuriuo suteikiama malonė 30 asmenų, nuteistų už nusikaltimus, susijusius su protestais“, – teigiama pranešime, nenurodant nuo bausmės atleistų asmenų pavardžių.

Nuo bausmės atleista 14 moterų ir 16 vyrų. Prezidento svetainėje taip pat nurodoma, kad „kai kurie iš jų serga sunkiomis ligomis. Tarp jų yra pensinio amžiaus asmenų“.

Visi nuo bausmės atleistieji „pripažino savo kaltę, nuoširdžiai gailėjosi to, ką padarė ir įsipareigojo toliau gyventi pagal įstatymus“, nurodoma pranešime.

Po 2020 m. rugpjūčio 9 d. įvykusių rinkimų, kurių rezultatus daugelis šalių kaltino vyriausybę suklastojus, Maskvos sąjungininkas A. Lukašenka numalšino masinius prodemokratinius rinkimus.

Didžiausios žmogaus teisių gynimo grupės „Viasna“ skaičiavimu, Baltarusijoje yra maždaug 1 400 politinių kalinių. Dar tūkstančiai žmonių pabėgo iš šalies.

Grupės „Viasna“ duomenimis, liepą pagal amnestiją arba susitarimą dėl kalinių mainų buvo paleista 18 politinių kalinių.

Praėjusį mėnesį A. Lukašenka nuo bausmės atleido Vokietijos pilietį Rico Kriegerį, kuris buvo nuteistas myriop už šnipinėjimą ir vėliau buvo paleistas per Jungtinių Valstijų ir Rusijos apsikeitimą kaliniais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją