„2024 m. liepos 23-25 dienomis Baltarusijos Respublikos užsienio reikalų ministras Maksimas Ryženkovas Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos užsienio reikalų ministerijos kvietimu su oficialiu atsakomuoju vizitu lankysis KLDR“, – pranešime anglų kalba nurodė ministerija.

Rusija pasinaudojo Baltarusijos teritorija vykdydama invaziją Ukrainą. Praėjusį mėnesį Europos Sąjunga (ES) susitarė įvesti naujas sankcijas Baltarusijai dėl karo prieš Ukrainą.

Dar prieš Rusijos invaziją į Ukrainą ES jau buvo nusitaikiusi į autoritarinio Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos vyriausybę sankcijomis dėl susidorojimo su protestais.

Tuo tarpu Rusijai 27 šalių blokas dėl karo prieš Ukrainą yra pritaikęs precedento neturinčias baudžiamąsias priemones.

Birželį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmą kartą per 24 metus apsilankė Šiaurės Korėjoje ir kartu su šios šalies vadovu Kim Jong Unu pasirašė strateginę sutartį, apimančią įsipareigojimą teikti abipusę pagalbą puolimo atveju.

Vašingtonas ir jo sąjungininkai kaltina Šiaurės Korėją, kad ši tiekia Rusijai amuniciją ir raketas, skirtas naudoti kare, o naujoji sutartis pakurstė nuogąstavimus dėl didesnio tiekimo.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją