„Baltarusijos Respublikos užsienio reikalų ministras Maksimas Ryženkovas KLDR (Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos) užsienio reikalų ministerijos kvietimu antradienį atvyko čia su oficialiu vizitu“, – paskelbė oficiali naujienų agentūra KCNA.

M. Ryženkovo vizitas rengiamas abiem šalims prieš tai sustiprinus ryšius su Rusija vykstant jos invazijai į Ukrainą.

Pasak KCNA, Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministrė Choe Son Hui pareiškė, kad Pchenjanas „sustiprins ryšius su Minsku visais frontais, siekdamas pradėti naują pagerėjusių santykių erą“.

Tuo tarpu M. Ryženkovas, remiantis pranešimais, nurodė, kad Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka ir Šiaurės Korėjos vadovas Kim Jong Unas tikisi puoselėti glaudesnius santykius.

2022 m. Rusija pasinaudojo Baltarusijos teritorija vykdydama invaziją į Ukrainą. Praėjusį mėnesį Europos Sąjunga (ES) susitarė įvesti naujas sankcijas Baltarusijai dėl jos vaidmens Ukrainos kare.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas birželį pirmą kartą per 24 metus apsilankė Šiaurės Korėjoje ir kartu su Kim Jong Unu pasirašė strateginę sutartį, apimančią įsipareigojimą teikti abipusę pagalbą puolimo atveju.

Seulas ir Vašingtonas kaltina Šiaurės Korėją, kad ši tiekia Rusijai amuniciją ir raketas, skirtas naudoti kare, o naujoji sutartis pakurstė nuogąstavimus dėl didesnio tiekimo.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją