Žymiausias Rusijos prezidento Vladimiro Putino priešininkas A. Navalnas trečiadienį pranešė, kad jam pasireiškia gripo simptomai, įskaitant karščiavimą, tačiau jis laikomas griežčiausio režimo kameroje kalėjime už Maskvos ir negauna vaistų.

A. Navalnui „skubiai būtina medicininė pagalba, kaip nurodė daugelis Rusijos gydytojų. Raginame Rusijos valdžios institucijas nedelsiant ją suteikti visa apimtimi“, – sakė vyriausybės atstovė Christiane Hoffmann. Berlynas taip pat pakartojo raginimą paleisti A. Navalną, nes jis kalinamas pagal „politiškai motyvuotą nuosprendį“.

Pastaruosius dvejus metus 46 metų A. Navalnas kali prie Vladimiro, maždaug už 230 kilometrų į rytus nuo Maskvos esančio miesto, nuteistas už grobstymą pagal vieną iš kelių nuosprendžių, kuriuos jis vadina mėginimu jį nutildyti.

2020 m. keliaudamas į Sibirą A. Navalnas buvo apnuodytas sovietų gamybos nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičok“. Jis buvo gydomas Berlyne ir kaltino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną kaip šio išpuolio užsakovą.

Šimtai Rusijos gydytojų atvirame laiške ragino valdžią nustoti „kankinti“ A. Navalną ir suteikti jam deramą priežiūrą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją