J. Bidenas: debatai buvo tiesiog „prastas vakaras“, o ne rimtesnė problema

Prezidentas paaiškino, kad prieš debatus „sirgo“ ir „jautėsi siaubingai“. Paklaustas, ar tai vienkartinis prastos savijautos epizodas, ar rimtesnė problema, J. Bidenas bet kokias spekuliacijas dėl sveikatos būklės atmetė: „Tiesiog blogas epizodas. Jokių rimtesnės problemos požymių. Ruošdamas neįsiklausiau į savo instinktus, tad debatų vakaras buvo siaubingas“.

Per interviu J. Bidenas pažymėjo, kad debatuose jautėsi prastai, nes liga išsekino, esą, jam netgi buvo atliktas COVID testas. Į CNN prašymą patikslinti, ar prezidentui prieš debatus tikrai buvo atliktas toks testas, Baltieji rūmai neatsakė.

„Jaučiausi siaubingai. Savo gydytojų komandos pats paklausiau, ar man padarė COVID testą, bandė išsiaiškinti, kas blogai. Tikrai atliko tą testą. Aiškinosi, ar tikrai mane užklupo kokia infekcija ar virusas. Ir nieko nerado. Tai tiesiog buvo siaubingas peršalimas“, – gynėsi prezidentas.

Peršalimo idėją aršiai gynė ir Baltieji rūmai. Atstovė Karine Jean Pierre trečiadienį atmetė spekuliacijas, kad prezidentas turi rimtų sveikatos bėdų – esą, tai tebuvo peršalimas – ir paneigė gandus, kad J. Bideną apžiūrėjo medikai. Ramino, kad jokių rimtesnių tyrimų nedaryta nuo vasario, kada jo sveikata tikrinta nuodugniai: „Žmonės, tai viso labo peršalimas. Tik peršalimas. Žinau, kad žmones jis veikia skirtingai. Visi esame tai patyrę, gydytojas kviestas nebuvo“. Po dienos paaiškėjo, kad prezidentą specialistai visgi apžiūrėjo – K. Jean Pierre patikino, kad tai buvo „žodinė konsultacija“, „pokalbis“ su jo asmeniniu gydytoju Kevinu O’Connoru.

Bidenas prisiima atsakomybę dėl prasto pasirodymo, bet pateikė pasiaiškinimą

J. Bidenas patikino, kad pats debatų įrašo nežiūrėjo, o paklaustas, ar suprato, kaip prastai jam einasi, pripažino, kad tai „tik mano ir niekieno kito kaltė“: „Na, tiesiog prastas vakaras“.

Vėliau JAV prezidentas pasiūlė kitą paaiškinimą – pareiškė, kad jį iš vėžių išmušė D. Trumpo bandymai jį pertraukti, nors tuo metu respublikono mikrofonas net neveikė.

„Mane tai paveikė. Kaip minėjau, buvo prastas vakaras. Kai bandydavau kalbėti, kažką atsakyti, nors jo mikrofonas ir buvo išjungtas, jis vis tik rėkė. Nieko nekaltinu, bet negalėjau kontroliuoti situacijos“, – G. Stephanopoulosui guodėsi J. Bidenas.

Jokio kognityvinio testo nedarys ir jo rezultatais su rinkėjais nesidalins

J. Bidenas bandė įtikinti, kad „niekas man neliepė“ darytis nei kognityvinio testo, nei neurologinių tyrimų – „tokius testus darau kiekvieną dieną“, turėdamas omenyje kasdieninius prezidento darbo iššūkius pabrėžė demokratas.

„Su manimi visada keliauja geriausi gydytojai. Kiekvienas prezidentas turi tokią privilegiją. Geriausi pasaulio gydytojai nuo manęs nesitraukia nė per žingsnį. Esu nuolat tikrinamas ir vertinamas. Jeigu matytų, kad kažkas blogai, nedvejotų apie tai pranešti“, – kalbėjo J. Bidenas. Paklaustas, ar neurologas atliko kognityvinį įvertinimą, prezidentas atsakė, jog ne: „Niekas nesakė, kad man reikia. Sako, kad man viskas gerai“.

Joe Bidenas

Neigia, kad apklausose jį lenkia Trumpas

G. Stephanopouloso paklaustas, ar nemeluoja sau dėl šansų laimėti prieš D. Trumpą, J. Bidenas patikino, jog yra sąžiningas pats sau.

Spaudžiamas paaiškinti prastą reitingą ir atsakyti, ar dabar laimėti nebus sunkiau nei prieš ketverius metus, Amerikos prezidentas kalbėjo: „Tikrai ne, jeigu konkuruoji su patologiniu melagiu. Jam dar niekada nebuvo mestas iššūkis, koks bus mestas dabar“.

JAV prezidento Joe Bideno ir buvusio prezidento Donaldo Trumpo debatai

Nuspręs tik „Visagalis Dievas“

G. Stephanopoulosas norėjo sužinoti, ar, suprasdamas, kad negali laimėti prieš D. Trumpą, J. Bidenas pasitrauktų iš rinkimų kovos. Prezidentas atsakė, kad tai įmanoma tik vienu atveju: „Jeigu nužengs Visagalis Dievas ir pasakys taip pasielgti“: „Jeigu iš dangaus nusileis Visagalis Dievas ir pasakys: Joe, traukis iš kovos, aš tave iš jos pašalinsiu. O Visagalis Dievas nenužengė“.

„Sutinku, kad Visagalis Dievas nenusileis. Bet jeigu sąjungininkai, draugai, šalininkai Demokratų partijoje, Senate, Atstovų rūmuose nerimauja, kad, jeigu liksite, prarasite Senatą ir Atstovų rūmus, ką jūs darysite?“, – neatlyžo žurnalistas.

J. Bidenas į klausimą atsakyti nepanoro: „To paprasčiausiai nebus“.

„Kas kitas išlaikys NATO kartu, jeigu ne aš? Kas kitas išlaikys Ramiojo vandenyno baseiną pozicijoje, kad bent jau galėtume stebėti Kiniją? Kas? Kas kitas tą galėtų? Kas kitas turi tokią galią?“, – savo pranašumą užsienio politikoje įrodinėjo J. Bidenas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)