„Mes smerkiame kai kurių Bolivijos kariuomenės dalinių vykdomą nereguliarią mobilizaciją, – šių įvykių metu socialiniame tinkle „X“ rašė Bolivijos prezidentas Luisas Acre. – Demokratiją būtina gerbti.“

Buvęs Bolivijos prezidentas Evo Moralesas taip pat pasmerkė kariuomenės veiksmus sostinės Murijio aikštėje, socialiniame tinkle „X“ pavadindamas juos „suplanuotu perversmu“.

Viceprezidentas Davidas Choquehuanca sakė: „Mes priešais tarptautinę bendruomenę smerkiame pasikėsinimą nuversti mūsų demokratiškai išrinktą Bolivijos vyriausybę“.

„Užteks skurdinti mūsų tėvynę, užteks žeminti kariuomenę. Mes atėjome, kad pareikštume savo nepasitenkinimą“, – kalbėjo vyriausiasis kariuomenės vadas Juanas José Zúñiga. Kalbėdamas su žiniasklaidos atstovais jis minėjo „išpuolius prieš demokratiją“, plačiau nepaaiškindamas, ką turi omenyje.

Bolivijos kariuomenei pamėginus šturmuoti vyriausybės rūmus, sulaikytas generolas

Po įtariamo pasikėsinimo įvykdyti perversmą buvo sulaikytas Bolivijos kariuomenės vadas generolas Juanas José Zúñiga, pranešė vietos žiniasklaida.

Vyriausybės rūmų La Paso mieste šturmui vadovavęs J. Zúñiga yra kaltinamas terorizmu ir ginkluotu sukilimu prieš valstybės saugumą ir suverenumą.

Prokuratūra pirmiau yra išdavusi jo arešto orderį.

Trečiadienį Bolivijos televizija tiesioginiame eteryje parodė, kaip Bolivijos kariuomenė šarvuotais automobiliais užėmė aikštę priešais vyriausybės rūmus šalies de facto sostinėje ir mėgino įsilaužti pro duris.

„Užteks skurdinti mūsų tėvynę, užteks žeminti kariuomenę. Mes atėjome, kad pareikštume savo nepasitenkinimą“, – kalbėdamas su žiniasklaidos atstovais pasakė J. Zúñiga, taip pat užsimindamas apie „išpuolius prieš demokratiją“, bet plačiau nepaaiškindamas, ką turi omenyje.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją