Oficialios informacijos apie V. Putino dukteris nėra, o tai, kas pateikiama žiniasklaidoje, irgi remiasi prielaidomis.

Marija 1985 metais gimė tuometiniame Leningrade, o Jekaterina – 1986 metais Dresdene, tuometinėje Rytų Vokietijoje, kur V. Putinas buvo apsistojęs darbo KGB metu.

Vocative.com rašo, kad Vienintelės oficialios dukterų fotografijos yra nespalvotos nuotraukos iš ankstyvos vaikystės. Patvirtintų fotografijų, kuriose būtų užfiksuotos jau suaugusios merginos, nėra, nors internete cirkuliuoja nuotrauka, kurioje, kaip manoma, V. Putinas pozuoja su savo žmona Liudmila ir Marija.

Šią nuotrauką, kurią, kaip manoma, padarė Jekaterina, 2010 metais paskelbė Pietų Korėjos žiniasklaida. Kremlius nė vienos iš šių nuotraukų nekomentavo, rašo vocative.com.

Taip pat neaišku, kuo V. Putino dukterys užsiima ir kur jos gyvena. Prispaustas prie sienos, V. Putinas per vieną spaudos konferenciją 2012 metų gruodį prasitarė, kad abi jo dukterys gyvena Maskvoje, kur derina studijas su darbu nepilną darbo dieną. „Aš jomis didžiuojuosi“, -
pažymėjo jis.

Barbara Berlusconi
Tai, žinoma, nesustabdė gandų. Žiniasklaida rašė, kad Marija vienoje gyvenvietėje Olandijos pietuose gyvena su savo vaikinu, Olandijos piliečiu Jorritu Faassenu. Teigta, kad V. Putinas netgi atskrenda jų aplankyti. Kremlius tokius pranešimus pavadino „klastotėmis“.

2010 metais gerą reputaciją turintis Pietų Korėjos laikraštis nurodė, kad Jekaterina susitikinėja su į atsargą išėjusio admirolo, dirbusio Pietų Korėjos ambasadoje Maskvoje, sūnumi. Laikraštis netgi pažymėjo, kad jie ketina susituokti. Tačiau vienas Kremliaus atstovas spaudai pareiškė, kad šis pranešimas „neatitinka tikrovės“. Iš tikrųjų V. Putinas taip pasistengė apsaugoti savo suaugusių dukterų gyvenimus, jog drąsiai galima sakyti, kad jos gali vaikščioti centrinėmis Maskvos gatvėmis, nelydimos nė vienos kameros, nukreiptos jų linkme.

Nors jau yra suaugusios, Rusijos žiniasklaida niekada jų nenufotografavo. Teigiama, kad praeiviai jų net neatpažintų, jei susidurtų su jomis gatvėse.

Rusijos vyriausybė šias merginas visuomet akylai saugojo. Jos net buvo išrašytos iš mokyklos ir mokomos namie, kai jų tėvas atsidūrė visos šalies dėmesio centre, rašo businessinsider.com.

Nepaisant to, jos kursto susidomėjimą Rusijos tinklaraščių sferoje. Didžioji dalis apie jas turimos informacijos tėra nepatvirtinti gandai, bet štai keli įdomiausi kąsneliai, kuriuos pavyko atkapstyti.

Jos bičiuliaujasi su buvusio Italijos ministro pirmininko Silvio Berlusconi dukra Barbara, kuri kalba rusiškai. Anot 2002 metų straipsnio laikraštyje „The St. Petersburg Times“, merginos kartu atostogavo Sardinijoje, kur plaukiojo ir keliavo.

Uma Blasini
2010 metais buvo pasklidęs gandas, kad Jekaterina ketina ištekėti už ilgalaikio savo draugo, vieno Pietų Korėjos admirolo sūnaus. Tačiau Kremlius šiuos gandus paneigė, o balandį, kai šie gandai vėl atgimė, vaikino tėvas dar kartą paneigė, kad tai yra tiesa, rašė „The Wall Street Journal“.

Nepaisant to, manoma, kad pora iš tikrųjų susipažino per šokius Maskvoje ir draugavo beveik 10 metų.

Dar mažiau buvo rašoma apie Marijos meilės reikalus, bet Olandijos ir Rusijos žiniasklaidos šaltiniai ją poravo su olandu Jorritu Faassenu, ėjusiu aukštas pareigas valstybinės dujų bendrovės „Gazprom“ padaliniuose, rašė „The New York Times“.

2005 metais Rusijos svetainė pravda.ru pranešė, kad merginos įstojo į Sankt Peterburgo universitetą. Teigta, kad Marija studijuos biologiją bei geologiją, o Jekaterina – orientalistiką. Tačiau prasidėjus paskaitoms, nė viena iš V. Putino dukterų universitete nebuvo pastebėta.

Kur šiandien jos gyvena, visiškai nežinoma. 2012 metų gegužės straipsnyje apie tai, jog viešumoje (veikiausiai) buvo pastebėta retai matoma buvusi V. Putino žmona Liudmila, „The New York Times“ pažymėjo: „Jųdviejų dukterys lankė koledžą, prisidengusios svetimomis pavardėmis, ir daugelis jų mokslo draugų nežinojo tikrųjų šių merginų tapatybių. Netgi dabar nežinoma, kur jos gyvena: Rusijoje ar užsienyje, ir ką jos veikia“.

Tai viskas, ką pavyko rasti apie V. Putino dukteris. Palyginus su kalnais informacijos, kuri prieinama apie JAV prezidento Baracko Obamos dukteris, ir net turint galvoje Rusijos vykdomą žiniasklaidos cenzūrą, neįtikėtina, kad reportažų apie V. Putino dukteris praktiškai neegzistuoja.

Tačiau jei pastarojo meto pranešimai apie V. Putino turtus yra teisingi, galime neabejoti, kad jo dukterys gyvena patogiai kur nors toli nuo dėmesio centro.

DELFI primena, kad šią savaitę socialiniuose tinkluose pasklido tariama V. Putino dukros Marijos nuotrauka.

Žinomas tinklaraštininkas „Ser 3-M“ savo „Facebook“ paskyroje paviešino M. Putinos nuotrauką su prierašu: „Maša Putina siunčia sveikinimus visiems iš „gayropos“, tiesiogiai iš Olandijos, kurios piliečius tėtis „@banul“ raketa ...“ - tinklaraštį cituoja uainfo.org.

Kiek vėliau paaiškėjo, kad tai ne V. Putino dukra, o brazilų modelis Uma Blasini.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (482)