Šiuo įstatymo projektu bus atsisakyta teisės aktų, kuriais remiantis Didžioji Britanija prieš 44 metus tapo Europos Sąjungos (ES) nare, skelbia „Sky News“.

Manoma, kad kitais metais bus siekiama iš šalies teisyno pašalinti 1972 metų Aktą dėl Europos Bendrijų. Tuomet ES įstatymai ir reglamentai bus paversti nacionaliniais įstatymais ir galiausiai arba bus palikti galioti, arba atšaukti. Tą nuspręs Jungtinės Karalystės parlamentas. Be kita ko, įsigaliojęs išstojimo iš ES įstatymas panaikins ir Europos Sąjungos Teisingumo Teismo nuosprendžius Jungtinėje Karalystėje.

Tiesa, šis procesas tikriausiai užtruks ne vienerius metus. O tai reiškia, kad dauguma ES įstatymų dar ilgą laiką galios net ir po to, kai Britanija oficialiai išstos iš Europos Sąjungos.

Anot „Sunday Times“ laikraščio, šalies ministrė pirmininkė 50-ąjį Lisabonos sutarties straipsnį aktyvuos iki 2017 metų Bundestago rinkimų Vokietijoje. Interviu „Sunday Times“ T. May teigė, kad neplanuoja iki 2020 m. rengti išankstinių rinkimų, nes tai šalyje galėtų sukelti įvairių nestabilumų.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)