Simonas Bowenas iš „Andrew Bowen Ltd.“ RFE/RL telefonu vasario 20-ąją sakė, kad, remiantis susitarimu, sudarytu su Turkmėnistanu, kompanija visas naujajai trasai reikalingas medžiagas pristatys iki balandžio. Tarp šių medžiagų yra ir 10 tūkst. tonų smėlio iš Lankašyro grafystės Jungtinėje Karalystėje.

Pasak S. Boweno, smėlis yra vienas iš daugelio sudedamųjų dalių, naudojamų žirgų lenktynių trasoms. Taip pat naudojamos sintetinės medžiagos ir vaškas.

S. Bowenas anksčiau BBC sakė, kad Turkmėnistano smėlio „forma ir tekstūra yra netinkama“, o štai „Lankašyro grafystės smėlis“ žirgų lenktynių trasoms yra žymiai tinkamesnis.

Naujiena apie smėlio pirkimą iš Didžiosios Britanijos nuskambėjo tuo metu, kai dėl ekonominių sunkumų Turkmėnistanas nutarė apkarpyti išlaidas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)