Centristų aljansas „Mes tęsiame pokyčius – Demokratinė Bulgarija“ (PP-DB) nesugebėjo užsitikrinti daugumos vienerių rūmų Nacionalinėje Asamblėjoje. Buvęs ministras pirmininkas ir „Mes tęsiame pokyčius“ narys Nikolajus Denkovas teigė, kad dabartiniame birželį išrinktame parlamente sudaryti stabilios daugumos nepavyks.

Rinkimų nugalėtojui, centro dešiniųjų aljansui GERB-SDS, taip pat nepavyko sutelkti pakankamos paramos, kad premjeru būtų išrinktas jos kandidatas Rosenas Zhelyazkovas. Abu aljansai valdė neformalioje koalicijoje nuo 2023 m., tačiau kovą nepavykus susitarti dėl naujo ministro pirmininko ragino surengti naujus rinkimus.

Nuo 2021 m. balandžio Bulgarijoje įvyko šešeri parlamento rinkimai.

Prezidentas Rumenas Radevas dabar turi septynias dienas suteikti trečiąjį ir paskutinįjį mandatą sudaryti vyriausybę. Jei ir tai nepavyks, teks ir vėl skelbti rinkimus, greičiausiai rudenį. Kol bus sudaryta nauja administracija, reikalus šalyje tvarko laikinasis kabinetas.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją