Pirmadienį Vokietijos vidaus reikalų ministrė Nancy Faeser nurodė įvesti laikinas kontrolės priemones pasienyje tam, kad būtų stabdoma neteisėta migracija.

Patikrinimai jau anksčiau buvo taikomi kai kuriose vietovėse, o nuo ateinančio pirmadienio įsigalios visuose pasienio kontrolės punktuose. Ši tvarka bus taikoma mažiausiai šešis mėnesius.

Duodamas interviu dpa, J. C. Junckeris pareiškė nepritariantis pasienio kontrolės priemonėms, nes jos sukelia nepatogumų į keliaujantiems.

Vokietija yra Šengeno erdvės narė, kurioje 420 milijonų gyventojų iš 29 Europos valstybių gali judėti laisvai be patikrinimų pasienyje.

Patikrinimai jau anksčiau buvo vykdomi prie Vokietijos sienos su Austrija ir Lenkija, o nuo pirmadienio prasidės ir prie sienos su Liuksemburgu, Belgija, Nyderlandais ir Danija.

Anot J. C. Junckerio, mobilūs patikrinimai toliau nuo sienos sukeltų mažiau nepatogumų, ypač 50 000 vokiečių, kurie kasdien važinėja į darbą Liuksemburge.

Nors jis pritaria, kad laikinos sienų kontrolės priemonės reikalingos per didžiuosius renginius, tokius kaip 2024 m. Europos futbolo čempionatas Vokietijoje, tačiau kvestionuoja ilgiau taikomų priemonių poreikį siekiant kovoti su neteisėta migracija.

Jis išreiškė susirūpinimą, kad tokie veiksmai gali neigiamai paveikti Šengeno erdvės atvirų sienų principą.

C. J. Junckeris buvo Europos Komisijos pirmininkas 2014–2019 m.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)