Leidinio duomenimis, 52 metų R. Alijevo lavoną antradienio rytą Austrijos kalėjimo vienutėje rado įkalinimo įstaigos darbuotojai. Kai kurios žiniasklaidos priemonės, remdamosi Austrijos teisėsaugos institucijų atstovais, patikslina, kad jis pasikorė.

Savo ruožtu R. Alijevo advokatas Manfredas Ainedteris, kuriuo remiasi „Kurier“, pareiškė netikįs savo kliento savižudybe.

Kazachstano URM jau tikrina informaciją apie R. Alijevo mirtį Vienoje.

Buvęs Kazachstano prezidento žentas, iki 2007 metų šalies ambasadorius Austrijoje savo tėvynėje 2008 metais buvo nuteistas 40 metų kalėti pagal kaltinimą padarius sunkių nusikaltimų, tarp kurių – tėvynės išdavimas ir valstybės perversmo rengimas. Nuosprendis buvo paskelbtas už akių, kadangi R. Alijevas nuo 2007 metų pavasario slapstėsi užsienyje.

Austrijos pareigūnai sulaikė R. Alijevą Vienoje 2014 metų birželio 5 d. Pagrindas jam sulaikyti buvo akcinės bendrovės „Nurbank“ vadybininkų Žoldaso Timralijevo ir Aibaro Chasenovo pagrobimo ir nužudymo bylos medžiaga. Pats R. Alijevas, kritikavęs N. Nazarbajevo kursą, vadino šią bylą politine.

Austrija du kartus atsisakė išduoti T. Alijevą Kazachstanui, manydama, kad tėvynėje jis negali tikėtis objektyvaus jo bylos nagrinėjimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją