Pasak jo, aktyvūs Rusijos puolimai keliuose regionuose išsekino Ukrainos gynybinį pajėgumą. Jis pabrėžė, kad prezidento Volodymyro Zelenskio pergalės planas kol kas nepasiekė savo pagrindinio tikslo dėl silpnos Vakarų paramos.

Ukrainos partneriams reikia suteikti šaliai neribotą prieigą prie pačių naujausių ginklų, mano buvęs Pentagono patarėjas. Jis pabrėžė, kad Rusijos sąjungininkės, taip pat ir Šiaurės Korėja, veikia ryžtingiau.

Ukrainos vyriausybei reikėtų peržiūrėti savo karo taktiką ir planus, kad išvengtų pralaimėjimo, pridūrė D. Livermore’as. Jis įvardijo penkis punktus, kurie, jo nuomone, padės laimėti prieš Rusiją:

  • sumažinti minimalų šauktinių amžių iki 21 ar 22 m., taip pat bendradarbiavimas su Europos migracijos ir teisėsaugos institucijomis, šaukiant kariauti ukrainiečius pabėgėlius užsienyje,

  • panaikinti ribojimus naudoti Vakarų ginkluotę, taip pat ir atakoms prieš karinius objektus Rusijos teritorijoje,

  • gerinti ukrainiečių karių parengimą ir teikti žvalgybinius duomenis realiu laiku Vakarų partneriams,

  • sustiprinti sankcijas ir ekonominį spaudimą Rusijai,

  • stiprinti rytinį NATO flangą.

Karas Ukrainoje jau dabar gali pereiti į kritinę fazę, tai kelia nerimą buvusiam Pentagono patarėjui. Jo teigimu, parama Rusijai užsienio kariais ir Vakarų neryžtingumas nulenkė svarstykles Kremliaus naudai.

D. Livermore’as paragino Ukrainos partnerius imtis būtinų priemonių, kurios suteiktų Kyjivui galimybę susigrąžinti iniciatyvą kovos lauke. Jis pabrėžė, kad tik taip pavyks pasiekti taikos.