Šie kaltinimai, susiję su E.Olmerto darbu Jeruzalės mero poste, dar labiau padidins buvusio mero teisinių rūpesčių naštą - jis jau yra teisiamas dėl trijų kitų atskirų sukčiavimo ir korupcijos atvejų.

E.Olmertas kaltinamas ėmęs kyšius, kad atvertų kelią didžiulio gyvenamojo komplekso "Holyland" statybai Jeruzalėje, kai dirbo šio miesto meru 10-ame dešimtmetyje.

"Kaltinimai pateikti Olmertui ir kitiems", - teismo administracijos atstovė sakė naujienų agentūrai AFP.

Kaltinamajame akte minimas E.Olmert, jo buvusi padėjėja Shula Zaken, taip pat Jeruzalės mero postą perėmęs Uri Lupolianski bei keli kiti įtakingi merijos pareigūnai, garsūs verslininkai ir nekilnojamojo turto vystytojai.

Pernai kovą Teisingumo ministerija pranešė, kad Izraelio prokurorai planuoja pateikti kaltinimus 18 asmenų, įskaitant E.Olmertą, dėl įtariamo kyšių ėmimo, kai jis dirbo Jeruzalės meru.

"Kaip rodo įkalčiai, panašu, jog daug Jeruzalės savivaldybės valdininkų gavo kyšius, kad palaikytų "Holyland" projektą ir jo vystytojų interesus", - sakoma tuo metu ministerijos paskelbtame pranešime.

Pernai balandį prokurorai oficialiai įvardijo E.Olmertą pagrindiniu įtariamuoju "Holyland" byloje. Manoma, kad jis yra paėmęs kyšių, kurių bendra suma - 1,5 mln. šekelių (1,05 mln. litų).

Manoma, kad šie kyšiai buvo duodami statant šį didelį kompleksą 10-ame dešimtmetyje.

E.Olmertas buvo tris kartus apklaustas policijos, tačiau neigė bet kokius kaltinimus.

Jis nenoromis atsistatydino iš premjero posto 2008 metų rugsėjį, kai policija rekomendavo pateikti jam kaltinimus dėl kitų kyšininkavimo atvejų, kurie visi susiję su laikotarpiu iki 2006 metų, kai jis tapo vyriausybės vadovu.

E.Olmertas kaltinamas priėmęs pinigų prikimštus vokus iš Amerikos žydo verslininko Morriso Talanski (Moriso Talanskio), taip pat dėl daugelio atvejų, kai būdavo neteisėtai apmokamos jo kelionių į užsienį išlaidos.

Buvęs premjeras taip pat kaltinamas dėl įdarbinimo per pažintis viename investicijų centre, kurį jis prižiūrėjo dirbdamas prekybos ir pramonės ministru 2003-2006 metais.

E.Olmertas tvirtino, kad šie tyrimai dėl korupcijos yra "žiauri ir negailestinga raganų medžioklė, kokios Izraelyje dar nėra buvę".

Jis dirbo Jeruzalės metu 1993-2003 metais, o vėliau vadovavo kelioms ministerijoms, kol galiausiai tapo premjeru 2006 metais.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją