Pasak CNN, kurie cituoja šaltinius, grėsmė buvo žinoma dar prieš šeštadienio išpuolį. „Reaguodama į didėjančią grėsmę, Slaptoji tarnyba smarkiai padidino resursus ir priemones buvusiam prezidentui Trumpui apsaugoti. Visa tai buvo padaryta šeštadienio išvakarėse“, – žurnalistams sakė pareigūnas.

Slaptosios tarnybos pareigūnai ne kartą perspėjo Trumpo komandą nerengti mitingų lauke, kurie kelia didesnę riziką nei renginiai, kurių prieigą galima geriau kontroliuoti.

D. Trumpo komanda teigė nekomentuojanti politiko saugumo priemonių. Federalinis tyrimų biuras taip pat atsisakė komentuoti. Tuo tarpu Nacionalinio saugumo tarybos atstovė Adrienne Watson teigia, kad šiuo metu nėra žinomo ryšio tarp šaulio Thomaso Matthew Crookso ir kitų asmenų.

Irano Islamo Respublikos nuolatinė atstovybė prie Jungtinių Tautų paneigė Irano planus nužudyti Trumpą. „Šie kaltinimai yra nepagrįsti ir piktavališki. Irano Islamo Respublikos požiūriu Trumpas yra nusikaltėlis, kuris turėtų būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn ir nubaustas teisme už įsakymą nužudyti generolą Soleimani. Iranas pasirinko teisėtą būdą patraukti jį baudžiamojon atsakomybėn“, – sakė Irano atstovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)