Teisėsaugos institucijų duomenimis, 30 metų vyras planavo įvykdyti sprogdinimą šalies sostinėje kartu su 21 metų pabėgėliu iš Sirijos. Šis dar 2016 metų lapkritį buvo sulaikytas Danijos ir Vokietijos pasienyje su 17 tūkstančių degtukų, keliomis petardų pakuotėmis, elektros akumuliatoriais, radijo stotelėmis ir virtuviniais peiliais. Šią vasarą Vokietijos Ravensburgo miesto teismas nuteisė šalyje nuo 2015 metų gyvenusį jaunuolį 6,5 metų kalėti už teroro akto Kopenhagoje planavimą. Jo spėjamo bendrininko Danijoje pėdsakus policija aptiko tik dabar, kadangi vyras slapstėsi Švedijos teritorijoje.

Pranešama, kad įtariamasis kurį laiką dirbo Švedijos mieste Malmėje, kurią nuo Kopenhagos skiria siauras Eresuno sąsiauris. Švedijos laikraščio „Expressen“ duomenimis, ten jis pateko į teisėsaugos institucijų akiratį ir buvo atleistas po to, kai pamėgino padegti pabėgėlių centrą, kuriame gyveno musulmonai šiitai.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)