Karalienė pageidavo pritaikyti artimiausių dienų programą atsižvelgiant į įvykius, penktadienį Danijos naujienų agentūrai „Ritzau“ sakė Danijos karališkųjų rūmų komunikacijos vadovė Lene Balleby.

Karališkoji šeima rengia keletą programos pakeitimų, sakė ji, tačiau kol kas jie neatskleidžiami.

Žmonių itin mėgstama Margretė Danijos karaliene tapo 1972 metų sausio 14 dieną. 82-ejų metų karalienė ketino savo valdymo 50-metį švęsti tikrąją sausio mėnesio dieną, tačiau dėl pandemijos renginius nukėlė į vasaros pabaigą.

Didžioji šventė pagaliau įvyks šį šeštadienį ir sekmadienį. Be kita ko, Margretė ketino pasirodyti Amalienborgo rūmų ir Kopenhagos rotušės balkonuose. Tarp pasirodymų ji planavo važiuoti Danijos sostinės gatvėmis karieta.

Ketvirtadienio vakarą Margretė pareiškė užuojautą naujajam Didžiosios Britanijos karaliui Karoliui III, sakydama, kad jo motina buvo „labai gerbiama ir giliai mylima“.

„Jūsų motina buvo labai svarbi man ir mano šeimai. Ji buvo iškili figūra tarp Europos monarchų ir didelis įkvėpimas mums visiems. Mums jos labai trūks“, – laiške naujajam karaliui rašė Margretė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją