Kalė labdaros organizacijos „Utopia 56“ koordinatorė Angele Vettorello naujienų agentūrai PA sakė, kad mėginimai perplaukti sąsiaurį nesiliauja, „net šį rytą matėme daugiau nei 200 žmonių, mėginusių tai padaryti, bet sustabdytų“ policijos.

Pasak jos, ant kranto buvo daug policininkų, jie įsikišo naktį ir rytą. A. Vettorello pridūrė, kad šią vasarą „labai padaugėjo“ žmonių, žuvusių Lamanšo sąsiauryje, praėjusią savaitę jis buvo „ypač judrus“. „Žinome daug žmonių, kurie per tas septynias dienas buvo sustabdyti ir sugrąžinti į krantą. Sulaukėme žmonių, patekusių į nelaimę valtyse Lamanšo sąsiauryje, skambučių, pavyzdžiui, penktadienį sulaukėme aštuonių skambučių iš aštuonių skirtingų laivų“, – sakė ji.

Jungtinės Karalystės vidaus reikalų ministerijos negalutiniais duomenimis, antradienį, perplaukę Lamanšo sąsiaurį, į JK atvyko maždaug 317 migrantų. Šiemet mažais laiveliais atplaukusių žmonių skaičius dabar yra maždaug 21 720 – 3 proc. daugiau nei tuo pačiu metu pernai, kai jų atplaukė 21 086, bet 19 proc. mažiau nei šiame etape 2022 m., kai bendras skaičius siekė 26 692.

Antradienį atplaukė penki laivai vidutiniškai su 63 žmonėmis kiekviename.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)