„Danijos ministrę pirmininkę Mette Frederiksen šiandien Kultorvet gatvėje, Kopenhagoje, užpuolė ir sumušė nepažįstamas vyras. Mette yra natūraliai sukrėsta išpuolio. Turiu pasakyti, kad tai šokiruoja mus visus, kurie esame jai artimi“, – rašė jis.

Pranešama, kad premjerę sumušęs vyras buvo suimtas. Jo motyvai vis dar nežinomi.

Daniškas „Ekstrabladet“ leidimas, cituodamas šaltinius, rašo, kad M. Frederiksen jaučiasi gerai „atsižvelgiant į aplinkybes“, tačiau ji yra „labai šokiruota“.

Žurnalistai taip pat patikslino, kad išpuolis įvyko netoli premjerės rezidencijos.

Policija: vyras, įtariamas smogęs Danijos premjerei, šeštadienį stos prieš teismą

Šeštadienį pranešta, kad vyras, sulaikytas dėl to, nes vienoje Kopenhagos aikštėje smogė Danijos ministrei pirmininkei Mettei Frederiksen, šeštadienį stos prieš teisėją, kuris spręs dėl jo suėmimo, pranešė policija.

„Šį rytą 39-erių vyras bus pristatytas į Kopenhagos apygardos teismą apklausai“, – platformoje „X“ nurodė policija ir pridūrė, kad posėdis turėtų prasidėti 13 val. (vietos, 14 val. Lietuvos laiku).

Premjerės biuras naujienų agentūrai AFP nusiųstame pareiškime nurodė, kad „incidentas šokiravo“ M. Frederiksen, tačiau nepateikė daugiau detalių.

Liudininkai sakė Danijos žiniasklaidai, kad matė, kaip vyras „stipriai pastūmė“ ministrę pirmininkę, ir pridūrė, jog nors tai buvo „stiprus pastūmimas“, M. Frederiksen nenukrito ant žemės.

Kiek vėliau M. Frederiksen biuras informavo, kad premjerė per užpuolimą patyrė nesunkią kaklo traumą ir atšaukė savo šeštadienio planus. Pasak biuro, M. Frederiksen apžiūrai buvo nuvežta į ligoninę.

Ataką plačiai pasmerkė Europos politikai, įskaitant Europos Komisijos (EK) pirmininkę Ursulą von der Leyen, kuri pareiškė, kad tai buvo „niekingas poelgis, kuris prieštarauja viskam, kuo tikime ir dėl ko kovojame Europoje“.

Apie šį incidentą pranešta po kitų politikų užpuolimo prieš šios savaitės ES rinkimus.

Gegužės 15 d. Slovakijos premjeras Robertas Fico buvo keturis kartus pašautas, kai kalbėjosi su rėmėjais po vyriausybės posėdžio Handlovos mieste. R. Fico, kuris išgyveno pasikėsinimą į jo gyvybę, buvo išgabentas į ligoninę, kur jam buvo atliktos dvi operacijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)