Rusai taikėsi tiek į gyvenamuosius namus, tiek į laukus. Popietę paleido bent kelias aviacines bombas, kurių viena pataikė į daugiabutį. Dar viena nukrito laukuose, netoli vietos, kur šiuo metu yra „Delfi“ žurnalistė Ana Daukševič.

Rusai ne pirmą kartą griebiasi taktikos apšaudyti laukus. Taip uždegama šiuo metu laukuose esanti sausa žolė ir greitai išplinta gaisras, kuris pasiekia gyvenvietes Charkivo srityje.

Lietuviai, kariaujantys tarptautiniame legione, „Delfi“ žurnalistei pasakojo, kad jiems teko gesinti gaisrą po tokio apšaudimo. Tą kartą ugnis persimete į penkis namus.

Tuo metu, kai įvyko ataka, „Delfi“ žurnalistė kalbėjosi su Ukrainoje kariaujančiais Lietuviais.

„Sėdome daryti interviu ir pasigirdo garsus švilpimas, kiek primenantis praskrendantį lėktuvą. Iš karto buvo aišku, kad tai ne artilerija, ar kas smulkesnio, nes garsas stipriai skiriasi. Kariai iš karto paaiškino, kad tai aviacinės bombos, jos praskrido tiesiai virš mūsų, galėjome jas net matyti. O tuomet pasigirdo garsus sprogimas.

Tas pats pasikartojo bent kelis kartus. Paskutinį kartą nuo sprogimo sukeltos bangos sudrebėjo mūsų namo langas. Šiek tiek netgi krūptelėjau“, – pasakoja A. Daukševič.

„Delfi“ žurnalistė Ana Daukševič Ukrainoje

Antradienį sprogimai griaudėjo ir pačiame Charkivo mieste. Miesto meras Ihoris Terechovas praneša, kad Rusija mieste smogė dviem daugiabučiams, yra žuvusiųjų.

Charkivo srities gubernatorius Olehas Synegubovas pranešė, kad per Rusijos smūgius Charkivo miestui žuvo mažiausiai trys žmonės, o dar 22 buvo sužeisti.

„Priešas mažiausiai penkis kartus smogė valdomosiomis aviacinėmis bombomis. Trys žmonės žuvo, 22 buvo sužeisti“, – tinkle „Telegram“ pareiškė O. Synegubovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)