„Manau, kad per interviu jis parodė savo kognityvinius gebėjimus. Ir priėmė faktą dėl amžiaus, taip, jis vyresnis. Tenka tai pripažinti“, – interviu įvertino devyniolikmetis Jaydenas D’Onofrio iš Floridos. Tačiau taip nusiteikę toli gražu ne visi Demokratų rinkėjai.

Demokratas iš San Fransisko Johnas Avalosas pareiškė, kad interviu jį pravirkdė, nes jis labai nusivylė J. Bideno nenoru darytis kognityvinį testą. Anot pašnekovo, J. Bideno užsispyrimas nesitraukti iš rinkimų kovos Demokratų partiją gali pražudyti.

„Bidenas nedemonstruoja savybių, kurios žmonėms keltų pasitikėjimą. 300 mln. žmonių pasikliauja jo kognityviniais gebėjimais, o jis atsisako tirtis, nes to neleidžia jo tuštybė?“, – piktinosi amerikietis.

Kiti Demokratų rinkėjai pažymi, jog per interviu B. Bidenas pateikė aiškesnių ir įtikinamesnių argumentų prieš buvusį Amerikos prezidentą, respublikoną Donaldą Trumpą, nei per debatus, be to, atrodė labiau atsipalaidavęs.

„Sakau jums, jis atrodė žymiai geriau nei per debatus. Manau, kad puikiai pasirodė. Tik bijau, kad gali tokio tempo neišlaikyti“, – mano partijos šalininkas iš Detroito Williamas Davisas: „Man pačiam 67 metai. Nesu tas pats žmogus, koks buvau prieš dvejus metus. Tikiu juo, bet, ir tikrai yra tas „bet“, jis turėtų pirmiausia galvoti apie šalį ir pasaulį. Manau, kad galėtų ateiti kitas demokratas ir jis įveiktų Trumpą“.

Valdžios demokratai neslepia pesimizmo

Jungtinių Valstijų Kongrese dirbantys demokratai nusiteikę dar pesimistiškiau. „Axios“ cituoja vieną iš jų: „Niekas nepersigalvojo“. Ir pridūrė, kad vis daugiau įstatymų leidėjų sutinka, kad atėjo metas „J. Bidenui trauktis“ ir viliasi, kad šį sprendimą jis priims savarankiškai.

Kitas kalbintas demokratas konstatavo, kad „interviu nepaliko įspūdžio“, ir kad lapkritį laukia skaudus pralaimėjimas.

Dar vienas Atstovų rūmų demokratas prisipažino esąs „šokiruotas“ J. Bideno nenoro „priimti realybę“ (reitingų klausimu) ir negebėjimo aiškiai atsakyti, „kodėl jam taip reikia tos antros kadencijos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)