Vienas jų – Hamishas Hardingas, 58-erių metų milijardierius iš Didžiosios Britanijos. Jo, kaip vieno iš „Titan“ keleivių, tapatybę patvirtino posūnis Brianas Szaszas, savo „Facebook“ paskyroje paminėjęs, kad dabar galvoja vien apie patėvį ir už jį meldžiasi. H. Hardingas vadovauja „Action Aviation“ – prekybos ir operacijų įmonei, siūlančiai galybę paslaugų verslo aviacijos pramonės sferoje.


Laive „Titan“ taip pat plaukė Stocktonas Rushas, bendrovės „OceanGate“ įkūrėjas ir generalinis direktorius. Jo vadovaujama įmonė organizuoja povandenines keliones, per kurias mokslininkai ir tyrinėtojai gauna progą iš arti apžiūrėti tai, kas glūdi vandenyno gelmėse.

Pilotuoti orlaivius nuo jaunumės mokęsis vyras reaktyvinio lėktuvo piloto pažymėjimą įgijo būdamas vos 19-os. Tada jis buvo pripažintas jauniausiu pasaulyje reaktyvinio orlaivio pilotu.

Povandeniniame laive taip pat plaukė Paulas-Henri Nargeolet, buvęs pajėgų vadas, 25-erius metus ištarnavęs Prancūzijos laivyne. Tarnybos metais jis tapo jūrų laivyno giluminio nardymo grupės kapitonu. Baigęs tarnybą laivyne P. H. Nargeolet pradėjo dirbti Prancūzijos jūros tyrimų ir eksploatavimo institute. Šią informaciją perdavė „The Five Deeps Expedition“ – įmonė, renkanti misijose dalyvaujančius mokslininkus, inžinierius ir po vandeniu dirbančius operatorius.

Tarp keleivių – ir Shahzada Dawoodas, verslininkas iš Pakistano bei jo sūnus Sulemanas. Abudu yra Didžiosios Britanijos piliečiai.

Tėvas ir sūnus Dawoodai priklauso vienai žinomiausių Pakistano šeimų. Įmonė, kuriai jie atstovauja, užsiima investicijomis į šalies žemės ūkį, įvairias pramonės šakas ir sveikatos priežiūros sektorių.

Ketvirtadienį tarptautinės pradingusio povandeninio laivo „Titan“ paieškos pasiekė lemiamą fazę. Kaip rašo „Sky News“, šiandien turėtų baigtis deguonies ir energijos atsargos laive.

Titaniko nuskendimo vieta

Laivo paieškų dalyviai teigia „iki pat paskutinės akimirkos neprarasiantys vilties“.

Žinia apie paieškos metu užfiksuotus garsus suteikė vilties, kad penki povandeniniame laive esantys vyrai yra gyvi.

Australijos povandeninių laivų instituto atstovas Frankas Owenas teigė – remdamasis turima informacija, jis yra įsitikinęs, kad garsai sklinda iš laivo vidaus.

„Jei buvo pusės valandos intervalas, mažai tikėtina, kad tai susiję ne su žmonėmis“, – teigė jis BBC.
F. Owenas sako, kad tie garsai atrodo panašūs į penkto laive esančio žmogaus – 77 m. Paulo Henry Nargoleoto, buvusio prancūzų karinio laivyno naro ir žinomo tyrinėtojo, patarimą.

„Jis žinotų, koks protokolas, kaip [elgtis], norint pranešti apie save paieškas vykdantiems gelbėtojams... kas valandą ir pusvalandį ir pusvalandį turi kuo stipriau daužyti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją