„Sky News“ korespondentas Johnas Sparksas pakalbino portugalą karinio jūrų laivyno kapitoną Jose Paulą Viera da Silvą; jis mano, kad 77 m. P. H. Nargeolet'as gali rasti išeitį: „Manau, jis patars kitiems įgulos nariams, kad būtų vilties iškilti į vandens paviršių.“

„Tikite tuo net dabar, kai povandeniniame laive „Titanas“ jau baigiasi deguonies atsargos?“ – klausė J. Sparksas.

„Taip, tikėsiu tuo iki paskutinės akimirkos. Būtų gaila, jei netektume to žmogaus“, – atsakė jis.


J. P. Viera da Silva prisiminė P. H. Nargeolet'o pademonstruotus sugebėjimus 2010 m. per ekspediciją prie „Titaniko“ nuolaužų: „Įgula buvo labai patyrusi, tačiau povandeninis laivas užkliuvo už „Titaniko“ dalies. Turėjome atlikti daug manevrų, kad jį iškeltume. Jis įstrigo tarp nuolaužų – tai buvo sunkiausias etapas, visi bijojo, kad neišgelbėsime žmonių.“

Kapitonas J. P. Viera da Silva įsitikinęs – jei kam ir pavyktų suvaldyti situaciją, tai tik P. H. Nargeolet'ui.

„Jis – labai ramus žmogus, manau, padės kitiems išlikti ramiems, nes svarbu taupyti deguonį ir nesiblaškyti. Be abejo, tai sudėtinga, tačiau jis – ramus žmogus, manau, jis bus ten [laive] esančių žmonių lyderis“, – kalbėjo J. P. Viera da Silva.

Dingusio povandeninio laivo paieškos pasiekė lemiamą fazę

JAV pakrančių apsaugos tarnyba prognozuoja, kad nedideliame povandeniniame laive „Titan“ deguonies atsargos baigsis 12.08 val. JK laiku (14.08 val. Lietuvos laiku).

Pakrančių apsaugos tarnybos atstovė spaudai patvirtino šią prognozę – ji teigė, kad deguonis baigsis 7.08 val. vietos laiku.


„OceanGate“ kompanijos, kuriai priklauso „Titanas“, atstovas teigė, kad nedidelis povandeninis laivas turi deguonies atsargų 96-ioms valandoms.

Povandeniniame laive yra penki žmonės: britas milijardierius, prancūzas povandeninio laivo kapitonas, pakistanietis verslininkas su 19 m. sūnumi ir „OceanGate“ vadovas.

Laivo paieškos tęsiamos, jų dalyviai teigia „iki pat paskutinės akimirkos neprarasiantys vilties“.
Žinia, kad medžiojant dingusį povandeninį laivą buvo užfiksuoti garsai, suteikė vilties, jog penki laive buvę vyrai yra gyvi.

Titaniko nuskendimo vieta

Australijos povandeninių laivų instituto atstovas Frankas Owenas teigė – remdamasis turima informacija, jis yra įsitikinęs, kad garsai sklinda iš laivo vidaus.

„Jei buvo pusės valandos intervalas, mažai tikėtina, kad tai susiję ne su žmonėmis“, – teigė jis BBC.
Frankas sako, kad garsai „kvepia patarimais“, kuriuos skleidžia penktasis viduje esantis žmogus – 77 metų Paulas-Henry Nargeolet'as, buvęs Prancūzijos karinio jūrų laivyno naras ir garsus tyrinėtojas.

„Jis žinotų, koks protokolas, kaip [elgtis], norint pranešti apie save paieškas vykdantiems gelbėtojams... Kas valandą ir pusvalandį turi kuo stipriau daužyti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją