Skelbiama, kad Makijivkos rajone separatistai ruošiasi naudoti salvinės ugnies sistemą „Smerč“. Separatistų užduotis – padėti saviškiams, judantiems Donecko kryptimi.

Be to, pasirodė informacija, kad į Donecko rajoną perkeltos gausios separatistų pajėgos.

„Priešai ir toliau telkia pajėgas Donecko rajone. Fiksuojamas pajėgų judėjimas pietiniuose ir vakariniuose Donecko rajonuose, ten vyksta „pėstininkai“ ir 15 vienetų šarvuotos technikos (įskaitant septynis tankus). Be to, pastebima, kad separatistai perkelia pajėgas iš pietinių Donecko rajonų į Dokučajevsko pusę, ten rieda tankai“,– savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ rašo D. Tymčukas. 

Remiantis „Informacinio pasipriešinimo“ turimais duomenimis, Rusijos ir separatistų taktinės grupės Piskų ir Andrijivkos rajonuose per parą gavo mažiausiai 10 naujų rankų ir 8 šarvuočių, ten atvyko ir mažiausiai 300 naujų separatistų ir karių iš Rusijos.

Nukauta separatistų šarvuočių kolona

Slavjanoserbsko rajone Ukrainos artilerija nukovė prorusiškų separatistų 10 šarvuočių koloną.

Apie tai socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė „Informacinio pasipriešinimo“ vadovas Dmitrijus Tymčukas.

„Sunaikintas mažiausiai vienas šarvuotosios technikos vienetas“, - rašo jis. 

Kaip rašo UNIAN, remiantis „Informacinio pasipriešinimo“ pateikiama informacija, į Vakarus nuo Stachanovo esanti separatistų artilerijos grupė vykdo masinius Ukrainos kariuomenės apšaudymus Debalcėvės placdarme. Į Pietus nuo Stachanovo sutelkta šarvuotoji technika – apie 20 vienetų, mažiausiai septyni iš jų – tankai. 

„Užfiksuotas bataliono taktinės grupės persikėlimas į Debalcėvės placdarmą. Šioje grupėje – Rusijos kariai ir vietiniai separatistai. Jie turi 12 tankų, 25 šarvuočius, specialiąsias transporto priemones, artilerijos grupę“, - praneša D. Tymčukas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1626)