Jeigu Europos Sąjunga sutiktų, šis patiekalas turėtų būtų gaminamas tiksliai pagal Turkijos pateiktas specifikacijas, įkaitant reikalavimą mėsai (tinka jautiena, vištiena ir ėriena, o veršiena ir kalakutiena – netinka), instrukcijas mėsos marinavimui ir pjaustymui.
Panašu, kad šios naujienos patiko toli gražu ne visiems „doner“ kebabo, arba turkiško besisukančio kebabo, gerbėjams kitose šalyse. Vokietija tokiam Turkijos siūlymui paprieštaravo (Turkija Europos Sąjungai nepriklauso, bet pagal minimą schemą teikti iniciatyvas gali). Rugsėjo 19 dieną Europos Komisija davė pusės metų terminą šiuo klausimu rasti bendrą kalbą. Jeigu rasti kompromiso nepavyks, Komisija sprendimą dėl „doner“ kebabo įtraukimo į „garantuoto tradicinio gaminio“ schemą priims savarankiškai.