Advokatas, atstovavęs Josephui Woodui, 1989 metais nuteistam dėl savo merginos ir jos tėvo nužudymo, sakė, kad jo klientas mirė kankindamasis, kai jam buvo sušvirkštas preparatų mišinys, turėjęs ramiai užgesinti jo gyvybę.

„Josephas Woodas mirė tik po dviejų valandų – jis gaudė orą ir stengėsi kvėpuoti apie valandą ir 40 minučių“, – teisininkas Dale'as Baichas sakė po egzekucijos toje pietvakarinėje JAV valstijoje.

J.Woodas galiausiai mirė 15 val. 49 min. vietos (ketvirtadienį 1 val. 49 min. Lietuvos) laiku, praėjus beveik dviem valandoms, kai pareigūnai pradėjo švirkšti jam preparatus, turėjusius nutraukti gyvybę per kelias minutes, sakė kalėjimo pareigūnai.

D.Baicho pranešime sakoma, kad J.Woodui buvo sušvirkšta dviejų preparatų mišinio, sudaryto iš midazolamo ir hidromorfono, tačiau šio eksperimentinio derinio poveikis buvo visiškai kitoks negu tikėtasi.

„Atrodo, kad Arizona prisidėjo prie kelių kitų valstijų, atsakingų už siaubą, kurio tikrai buvo galima išvengti – nepavykusią egzekuciją“, – rašė advokatas.

55 metų J.Woodas buvo nuteistas dėl to, kad 1989-aisiais nušovė savo 29 metų buvusią merginą Debbie Dietz ir jos 55 metų tėvą Gene'ą.

Trečiadienį įvykdyta egzekucija buvo 26-oji Jungtinėse Valstijose ir pirmoji Arizonoje nuo praeitų metų spalio.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)