Nepaisant masinių protestų, Sakartvele mėnesio pradžioje įsigaliojo ginčytinas „užsienio įtakos“ įstatymas. ES teigia, kad tai apynasris vyriausybę kritikuojančiai žiniasklaidai ir organizacijoms. To pavyzdys yra Rusijos „užsienio agentų įstatymas“.

ES užsienio reikalų ministrai Liuksemburge tarėsi dėl padarinių. J. Borrellio duomenimis, europiečiai gali sustabdyti finansinę paramą Sakartvelo vyriausybei arba saugumo pajėgoms arba nutraukti aukšto lygio kontaktus. Diskutuojamas ir draudimas atvykti vyriausybės atstovams pagal JAV pavyzdį. Sprendimų pirmadienį, anot J. Borrellio, dar nereikėtų tikėtis.

Šalis nuo gruodžio oficialiai yra ES kandidatė. Stojimas į ES yra įtvirtintas Sakartvelo konstitucijoje. Anot apklausų, narystę remia daugiau kaip 80 proc. gyventojų. Demonstracijose už narystę ir prieš „užsienio įtakos“ įstatymą praėjusiais mėnesiais dalyvavo dešimtys tūkstančių žmonių.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)