„Atsinaujinęs konflikto eskalavimas ... dėl šiandien įvykdytų atakų prieš kelias vyriausybės kontroliuojamas teritorijas ... pažeidžia Minsko susitarimų raidę ir dvasią“, – sakoma ES Išorinių veiksmų tarnybos pranešime, kuriame turima omenyje Baltarusijos sostinėje pasirašyta sutartis.

ES diplomatinė tarnyba pasmerkė sekmadienį įvykusį incidentą, kai buvo padegti šarvuočiai, naudoti Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) stebėtojų, taip pat faktas, kad stebėtojai pateko į kryžminę ugnį Ščastios ir Šyrokynės miesteliuose.

Tokie incidentai „kelia pavojų gyvybiškai svarbiam vaidmeniui, kurį atlieka SMM (ESBO Specialioji stebėsenos misija), stebėdama ir tikrindama Minsko susitarimų įgyvendinimą“, nurodoma pranešime.

ES savo pranešime tiesiogiai nekaltina separatistų, pabrėždama, kad Minsko taikos sutartis „yra pagrindas tvariam konflikto sprendimui, visiškai gerbiant Ukrainos nepriklausomybę, suverenumą ir teritorinį vientisumą“.

Bendrija dar kartą paragino visiškai laikyti paliaubų ir realiai atitraukti sunkiąją ginkluotę, kaip numatyta Minsko susitarimuose.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)