„Gavus informacijos, kad įtariamasis atvyko į Estijos teritoriją, Ukrainos generalinė prokuratūra, remdamasi 1957 metų Europos konvencija dėl teisės pažeidėjų išdavimo bei Ukrainos ir Estijos 1995 metų susitarimu dėl teisinės pagalbos ir teisinių santykių nagrinėjant civilines ir baudžiamąsias bylas, šių metų liepą nusiuntė užklausą dėl šio asmens išdavimo ir patraukimo baudžiamojon atsakomybėn“, - nurodė Ukrainos generalinės prokuratūros spaudos tarnyba.

Ukrainos generalinė prokuratūra pažymėjo, kad toks Estijos sprendimas savo pačios piliečio atžvilgiu „liudija paramą Ukrainai, pripažinusiai LLR teroristine organizacija“, rašo inforesist.org.

Estija praneša, kad įtariamasis teismine tvarka dar gali apskųsti sprendimą išduoti jį Ukrainai.

Ukrainos generalinė prokuratūra įspėja, kad ir toliau imsis įstatymais numatytų priemonių, kad jai būtų išduoti asmenys, kurie slapstosi nuo tyrimo užsienio valstybių teritorijose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (605)