"Estijos Respublikoje taip paprasti bylos neturi būti sprendžiamos: jeigu staiga kas nors pateikia kokį nors kaltinimą, tai tas, kuris kaltinamas, neturi tučtuojau atsistatydinti", - pareiškė premjeras pirmadienį interviu Estijos laikraščiui "Postimees". Pats premjeras dabar atostogauja ir žiūri olimpines žaidynes Londone.

A.Ansipas mano, kad nekaltumo prezumpcija demokratinėje valstybėje turi didelę vertę, ir tai taip pat pasakytina apie politiką. "Jeigu ministrai atsistatydins po kiekvieno kaltinimo, keisti ministrus vyriausybėje reikės nuolat", - pažymėjo jis.

Premjeras atmetė nuomonę, kad ministras, būdamas savo poste, gali trukdyti prokuratūrai, kuri yra pavaldi Teisingumo ministerijai, atlikti tyrimą. "Faktas, jog prokuratūra pavaldi teisingumo ministrui, dar nereiškia, kad šiuo konkrečiu klausimu yra kažkokia subordinacija tarp ministro ir prokuratūros. To nebuvo, nėra ir nebus ateityje", - tikina ministras pirmininkas.

Anksčiau buvo pranešta, kad baudžiamoji byla pagal Penitenciarinio kodekso straipsnį dėl partijų ekonominės veiklos ir jų turto apribojimų buvo užvesta gegužę po Reformų partijos nario Silverio Meikaro pranešimo žiniasklaidos priemonėse.

Savo straipsnyje laikraštyje "Postimees" S.Meikaras rašė, kad 2009-2010 metais pervedė į partijos sąskaitą savo vardu kaip aukas iš viso 115 000 kronų (apie 7 400 eurų), kurios nepriklausė jam, ir iš kur jos gautos, jam nieko nežinoma.

Pasak jo, įforminti pinigų pervedimus kaip aukas jam pasiūlė K.Michalas, kuris buvo tada Reformų partijos generalinis sekretorius, o perdavė pinigus voke dabartinis parlamento narys Kalevas Lillo (kalevas Lilas), tada buvęs Reformų partijos kanceliarijos vadovu.

S.Meikaras pranešė, kad taip partijai padėjo keliasdešimt žmonių.

Gegužę prokuratūra pasiūlė asmenims, tokiu būdu dalyvavusiems finansuojant partiją, savo noru ateiti duoti parodymų. Jos duomenimis, kai kurie jų atsiliepė į prokuratūros raginimą.

Patys K.Michalas ir K.Lillo neigia savo kaltę, o K.Michalas atsisakė palikti savo postą bent vykstant tyrimui, nors žiniasklaidos priemonės nurodė, kad kaip ministras jis gali daryti poveikį jam pavaldžiai prokuratūrai.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)