Jungtinės Karalystės (JK) meteorologijos tarnyba jau paskelbė perspėjimą ir prognozuoja, kad oro sąlygos pablogės. Tai siejama su uraganu Kirkas – manoma, jog JK pajus jo įtaką antroje savaitės pusėje.

Kaip sakė „Sky News“ meteorologas Christopheris Englandas, vėjas ir lietus tikriausiai sugrįš dėl žemo slėgio srities, atslenkančios iš Atlanto vandenyno.

Nors spėjama, kad uraganas Kirkas jau bus gerokai nusilpęs, kai pasieks JK, tačiau jis visgi atneš pakankamai prasto oro, kad būtų klasifikuotas kaip audra Kirkas. Vadinasi, JK ir vėl reikia ruoštis smarkiam vėjui bei liūtims.

Be to, panašu, kad klius ne tik JK: meteorologas C. Englandas nurodė, kad Kirko poveikį gali pajusti šiaurinė Prancūzijos dalis ir galbūt netgi šiaurinė Ispanijos dalis.

„Dabartinė uragano kryptis ir intensyvumas tebėra neaiškūs, tačiau neseniai parengti modeliai leidžia daryti prielaidą, kad Kirkas pasieks šiaurinę Prancūzijos dalį ir atneš smarkų lietų ir galingą vėją. Galbūt kliudys ir šiaurinę Ispanijos dalį“, – sakė jis.

Lietus Jungtinėje Karalystėje

Kiti modeliai rodo, kad audra Kirkas gali nuslinkti giliau į Europos žemyną. Tokiu atveju didelį jos poveikį pajustų Belgija, Nyderlandai, Liuksemburgas ir Vokietija.

Jeigu taip nutiks, blogiausios dienos turėtų būti trečiadienis, spalio 9-oji, ir ketvirtadienis, spalio 10-oji.

Didžiausio intensyvumo metu Kirkas buvo ketvirtos kategorijos uraganas, taip pat oficiali 11-oji Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) uraganų sezono audra.

Kirkas pasižymėjo itin smarkiais vėjais (iki 235 kilometrų per valandą) ir, atsižvelgiant į metų laiką, yra laikomas smarkiausia audra nuo 2020 m. siautusio uragano Iotos. Be to, Kirkas jau trečias 4–5 kategorijos uraganas Atlanto vandenyne šiais metais (kartu su uraganais Berilu ir Helėne).

Šiuo metu jis jau susilpnėjo ir dabar klasifikuojamas kaip stipri posttropinė audra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją