Advokatai, kurie pirmadienį turi susitikti su F.Hollande'u, sakė, kad Pascalis Mazurier, kuris dirbo Prancūzijos konsulate Bangalūre, tapo susvetimėjusios žmonos indės bandymo jį apšmeižti auka.

P.Mazurier ir jo teisininkų komanda pripažįsta, kad Prancūzija negali rodyti abejonių Indijos pareigūnais, kurie sprendžia šią bylą.

Tačiau jie viliasi įtikinti F.Hollande'ą paspausti, kad P.Mazurier galėtų bendrauti su savo trimis vaikais, kurie visi yra Prancūzijos piliečiai, pranešė prancūzų laikraštis "Liberation".

P.Mazurier laikraščiui pasakojo, kad jo žmona jį paliko ir įtarimus jam pareiškė kaip tik prieš tai, kai jis turėjo būti perkeltas į Keiptauną Pietų Afrikos Respublikoje (PAR).

"Ji leido man suprasti, kad vyks su manimi, bet tada, pateikusi skundą, išsikraustė", - sakė jis.

P.Mazurier po plačiai aprašyto arešto buvo apkaltintas savo dukters išžaginimu 2012 metų birželį. Spalį jis buvo paleistas iš tardymo izoliatoriaus, bet yra laikomas namų arešto sąlygomis ir turėjo atiduoti pareigūnams savo pasą.

Minėtam laikraščiui jis sakė, kad negali matyti savo vaikų, nes baiminasi represalijų, turėdamas omenyje vietos žiniasklaidos dėmesį jo bylai.

"Man buvo duotas adresas, bet negaliu rizikuoti ir eiti ten vienas", - sakė jis.

P.Mazurier pridūrė nesitikintis, kad F.Hollande'as suabejos Indijos pareigūnų veiksmais.

"Prancūzų pareigūnai turi neutralumo prievolę. Visa, ką jie gali padaryti - tai patikrinti, ar kalėjime su manimi nebuvo elgiamasi blogai", - nurodė jis.

Tačiau pareigūno advokatai sako, jog yra aiškių įrodymų, kad motina galėjo sufabrikuoti įrodymus, pagal kuriuos jų klientas buvo areštuotas ir įkalintas.

Jie "Liberation" sakė, jog DNR testai parodė, kad ant mergaitės rasta sperma yra ne tėvo. Advokatai taip pat tvirtina, kad motina perdavė apatinius ir patalynę, kuri, kaip ji tvirtino, yra jos dukros, tačiau vėliau ant jų nebuvo rasta vaiko DNR pėdsakų.

"Dabar turime aiškių įrodymų, kad motina sufabrikavo įrodymus ir jais manipuliavo", - sakė advokatai.

Jie taip pat klausė, kodėl Indijos pareigūnai nebandė gauti numanomos aukos parodymų, ir tvirtino, kad kaltintojų argumentai dabar remiasi vien motinos pareiškimais.

Pasak advokatų, tėvas patyrė dvigubą neteisybę - buvo klaidingai įkalintas už nusikaltimą, kurio nepadarė, ir dar turi kęsti agoniją žinodamas, kad jo dukra galėjo būti išžaginta.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)