Apie tai pranešė „RBC-Ukraina“ su nuoroda į R. Fico paskyrą „Facebook“.

Savo puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“ Slovakijos premjeras paskelbė 14 minučių trukmės vaizdo įrašą, kuriame papasakojo, kaip reaguoja į pasikėsinimą į jį nužudyti.

„Atėjo laikas žengti pirmąjį žingsnį, o tai yra atleidimas. Nejaučiu neapykantos į mane šovusiam asmeniui“, – sakė jis.

R. Fico taip pat pridūrė, kad jis nesieks žalos atlyginimo ir neteiks ieškinio užpuolikui. Jis taip pat pažymėjo, kad nemano, jog tai buvo vienišo bepročio išpuolis. Priešingai, R. Fico siejo užpuoliką Jurajų Cintulą su opozicija, sakydamas, kad jis yra opozicijos aktyvistas.

Kartu R. Fico teigė, kad šią vasarą planuoja grįžti į darbą. Pasak jo, tai įvyks birželio ir liepos mėnesiais.

Į R. Fico gyvybę buvo pasikėsinta gegužės 15 d. po išvažiuojamojo Slovakijos vyriausybės posėdžio Handlovos mieste. Iškart po incidento buvo abejojama, ar sužeistas premjeras išgyvens.

Užpuolikas iškart buvo sulaikytas ir atsidūrė policijos areštinėje. Per policijos apklausą 71 metų vyras kaip savo veiksmų motyvą nurodė nepasitenkinimą R. Fico ir jo vyriausybės politika.

Praėjusį ketvirtadienį Slovakijos ministrų kabineto vadovas buvo perkeltas iš ligoninės į savo namus Bratislavoje, kur tęsiamas jo gydymas.

Slovakijos premjeras sveiksta greičiau nei buvo tikėtasi, teigia vyriausybė

Pasak naujienų agentūros „Ukrinform“, premjero pavaduotojas ir Slovakijos gynybos ministerijos vadovas Robertas Kalyniakas taip pat pranešė, kad R. Fico sveikata gerėja ir daugumos rimtų sveikatos problemų neliko. Apie tai pranešė portalas Teraz.sk.

„Dauguma rimtų komplikacijų, su kuriomis susidūrėme pradžioje, praėjo, o dabar keliami klausimai dėl jo pasveikimo, tačiau jis gali būti greitesnis, nei tikėjomės iš pradžių“, – sakė R. Kalyniakas.

Jis pridūrė, kad R. Fico grįžimas į ministro pirmininko pareigas priklausys „nuo gydytojų sprendimo ir jo subjektyvios savijautos“.

R. Fico buvo paguldytas į ligoninę sunkios būklės po to, kai gegužės 15 dieną į jį buvo pasikėsinta. Po išpuolio jam buvo atliktos dvi operacijos.

Vidaus reikalų ministerija pranešė, kad užpuolikas į R. Fico šovė penkis kartus. Slovakijos policija pateikė kaltinimus 71 metų Jurajui C.

Gegužės 18 dieną Slovakijos Pezinoko miesto teismas nusprendė, kad įtariamasis pasikėsinimu nužudyti premjerą bus laikomas suimtas iki teismo.