Maždaug 300 gyventojų iš kaimų, esančių keturių kilometrų atstumu nuo Kanlaono ugnikalnio kraterio šalies viduryje, antradienį imantis atsargumo priemonių buvo evakuoti, pranešė netoliese esančio Kanlaono miesto valdžia.

Evakuotieji laikinai glaudžiasi mokyklose ir bendruomenės centruose atokiau nuo ugnikalnio, trečiadienį sakė miesto informacijos pareigūnė Edna Lhou Masicampo. „Žmonės iš kaimų, esančių netoli ugnikalnio papėdės, skundėsi stipriu sieros kvapu“, – sakė ji ir pridūrė, kad dauguma gyventojų yra ūkininkai.

Trečiadienį dėl įspėjimo apie galimą išsiveržimą mokyklose buvo sustabdytos pamokos, maždaug 60 tūkst. gyventojų turinčiame mieste buvo uždarytos kai kurios turistinės vietos.

Antradienį Kanlaono vidutinė sieros dioksido emisija beveik patrigubėjo iki 9 985 tonų. „Tai didžiausias išmetimas iš ugnikalnio nuo tada, kai prasidėjo stebėjimas“, – sakoma Filipinų vulkanologijos ir seismologijos instituto pranešime ir priduriama, kad dabartinis aktyvumas gali sukelti išsiveržimą, todėl keturių kaimų gyventojams kyla iki raudonumo įkaitusių ir greitai judančių pelenų debesų, sprogimų, uolienų griūčių ir kiti pavojai.

Daugiau nei 2400 metrų virš jūros lygio centrinėje Negroso saloje iškilęs Kanlaonas yra vienas iš 24 aktyvių ugnikalnių Filipinuose. Per pastaruosius devynerius metus jis išsiveržė 15 kartų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją