Remiantis FTB atlikta į D. Trumpą pasikėsinusio šaulio Thomo Matthew Crookso nešiojamojo kompiuterio analize, nustatyta, kad jis ieškojo informacijos, kiek toli buvo Lee Harvey’us Oswaldas, kai 1963 m. nušovė J. F. Kennedy.

Tokia paieška buvo atlikta liepos 6 d., tą pačią dieną, kai jis užsiregistravo dalyvauti mitinge.

„Liepos 6 d. jis atliko „Google“ paiešką: „“kaip toli Osvaldas buvo nuo Kenedžio“, - sakė Ch. Wray Atstovų Rūmų teismų komitetui.

„Tai krata, kuri akivaizdžiai svarbi jo savijautai“, – pridūrė FTB direktorius. „Tą pačią dieną, atrodo, jis užsiregistravo Butlerio renginyje“.

Ch. Wray atskleidė, kad „apie 16 val.“ Th. M. Crooksas „skraidino droną po mitingą“, maždaug už 200 jardų nuo scenos.

Dronas ore išbuvo maždaug 11 minučių, o tyrėjai mano, kad Th. M. Crooksas savo telefone stebėjo tiesioginę drono transliaciją. CNN anksčiau pranešė, kad dronas buvo rastas jo automobilyje po šaudymo.

Be to, šaulys savo automobilyje šaudymo metu turėjo du sprogmenis ir vieną savo namuose, tačiau greičiausiai neturėjo galimybės jų susprogdinti nuo stogo, kur jis žuvo, tikino Ch. Wray.

„Atrodo, kad dėl imtuvų įjungimo išjungimo padėties, jei jis būtų bandęs susprogdinti tuos įrenginius nuo stogo, tai nebūtų pavykę“, – sakė Ch. Wray.

FTB tiria šį šaudymą ir kaip pasikėsinimą nužudyti, ir kaip galimą vidaus terorizmo aktą. FTB pareigūnai ne kartą tvirtino manantys, kad Th. M. Crooksas veikė vienas, o Ch. Wray pakartojo, kad nėra jokių įrodymų apie bendrininkus.

Tyrėjai teigia, kad Th. M. Crooksas maždaug aštuonis kartus iššovė iš AR tipo šautuvo į buvusį prezidentą D. Trumpą, kol šaulį nukovė JAV slaptosios tarnybos snaiperis.