Sočio meras Andrejus Prošuninas sakė, kad Chostinskio rajone, esančiame vakarų Kaukazo kalnų papėdėje, nuo pirmadienio vakaro iki antradienio ryto iškrito apie 12,5 centimetro lietaus, skelbia „The Moscow Times“.

„Po vidurnakčio Chostos upės vandens lygis pasiekė pavojingą lygį, buvo užlietas ligoninės rūsys“, – sakė meras, turėdamas omenyje vieną iš upių, tekančių per rajoną.

A. Prošuninas sakė, kad gelbėtojai per naktį pumpavo vandenį, kad išvalytų labiausiai nukentėjusias vietoves.

Smarkios liūtys taip pat užtvindė Adlerio ir Chostinskio rajonus bei pagrindinį greitkelį palei Juodosios jūros pakrantę nuo Krasnodaro miesto iki Rusijos sienos su Abchazija.

Socialiniuose tinkluose pasidalytuose liudininkų vaizdo įrašuose matyti, kaip Sočio gatvėmis plūsta vanduo, iš dalies apsemdami pakelėse stovinčias transporto priemones.

„Telegram“ kanale „Shot“ paskelbtas rusų dainininko ir dainų autoriaus Staso Michailovo koncerto kurortiniame mieste vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip nuo koncertų salės stogo ant žiūrovų plūsta vanduo.

Aštuoni į Sočio tarptautinį oro uostą atvykstantys skrydžiai buvo nukreipti į Mineraliųjų Vandenų ir Grozno miestus, pranešė oro uosto spaudos tarnyba.