Dėl gaisro netoli Korinto, esančio už 140 km į vakarus nuo Atėnų, teko evakuoti kelis kaimus.

Korinto gubernatoriaus pavaduotojas Anastasiosas Giolis sakė visuomeniniam transliuotojui ERT, kad du vyrai žuvo padėdami gesinti ugnį, ir pavadino tai „tragišku nelaimingu atsitikimu“.

Žiniasklaida pranešė, kad apdegę vyrų kūnai buvo rasti netoli Elinikono kaimo. Du ugniagesiai buvo lengvai sužeisti, priešgaisrinės tarnybos sakė AFP.

Gaisras kilo sekmadienį ir dėl stipraus vėjo sparčiai plito, todėl jį buvo „sunku suvaldyti“, sakė ugniagesių tarnybos. Penkioms netoli gaisro esančioms gyvenvietėms, įskaitant Pyrgoso, Eliniko ir Kalitėjos, nurodyta evakuotis.

Gesinti gaisro sekmadienį buvo pasitelkta 15 transporto priemonių, septyni vandens gesinimo lėktuvai ir trys sraigtasparniai, pranešė ugniagesiai.

Daugelyje Graikijos regionų sekmadienį ir pirmadienį buvo paskelbtas oranžinis priešgaisrinis pavojus, nes vėjo greitis siekė 50-75 km per valandą.

Šių metų vasaros gaisrų sezonas Graikijoje buvo kasdien lydimas liepsnų – šioje Viduržemio jūros šalyje buvo užfiksuota šilčiausia žiema ir karščiausi birželis bei liepa nuo 1960 metų, kai pradėti rinkti patikimi duomenys.

Rugpjūtį netoli Maratono, 40 km į šiaurės rytus nuo Atėnų, kilus didžiuliam gaisrui, žuvo vienas žmogus, o tūkstančiai žmonių buvo priversti palikti savo namus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją