Šeštadienio vakarą vadinamojo „Parko gaisro“ plotas pasiekė daugiau kaip 142 000 hektarų ir tapo septintuoju pagal dydį Kalifornijos istorijoje, pranešė valstijos agentūra „Cal Fire“.

Gaisras, dėl kurio daugiau kaip 4 000 žmonių buvo liepta evakuotis, siautėjo daugiausia kaimiškoje, kalnuotoje vietovėje netoli Čiko miesto, maždaug už 145 km į šiaurę nuo valstijos sostinės Sakramento.

„Ekstremalios gaisro sąlygos ir toliau kelia iššūkių ugniagesiams“, – sakoma „Cal Fire“ pranešime platformoje „X“.

Atnaujintame agentūros pranešime teigiama, kad, nepaisant daugiau kaip 3 700 darbuotojų, pasitelkusių keliolika sraigtasparnių ir kelis lėktuvus, pastangų, gaisras buvo suvaldytas tik 10 proc.

„Parko gaisras“ prasidėjo trečiadienį netoli Čiko, Bjuto apygardoje, ir per kelias valandas nuniokojo didelę teritoriją ten ir kaimyninėje Tehamos apygardoje.

Naujausiame „Cal Fire“ pranešime teigiama, kad ugnis sunaikino 20 pastatų, t. y. mažiau, nei buvo pranešta anksčiau – apie 134. Agentūra teigė, kad tikimasi, jog šie skaičiai keisis, nes pareigūnai vertina žalą įvykio vietoje.

Ketvirtadienį policija sulaikė 42 metų vyrą, kuris įtariamas sukėlęs gaisrą, nes įstūmė į griovį degantį automobilį.

Čikas yra tik už maždaug 24 km nuo Paradiso – miesto, kurį 2018 metais nuniokojo gaisras, pripažintas pražūtingiausiu Kalifornijoje ir nusinešęs 85 žmonių gyvybes