„Mes visi čia, Hagoje, norėtume matyti kitą Vladimirą“, – spaudos konferencijoje tvirtino V. Zelenskis, omenyje turėdamas Hagoje veikiančio Tarptautinio baudžiamojo teismo (TBT) išduotą V. Putino arešto orderį.

Ukrainos lyderio teigimu, Kremliaus šeimininkas „nusipelnė būti nuteistas“. V. Zelenskis nurodė esąs įsitikinęs, kad tai taps realybe, kai Ukraina nugalės Rusiją dabartiniame kare.

Pasak V. Zelenskio, vien balandį jo šalyje buvo suskaičiuoti 6 139 Rusijos karo nusikaltimai, pareikalavę 207 civilių gyvybių. Ukrainos prezidentas paragino įsteigti tribunolą Rusijos agresijos nusikaltimams teisti.

V. Zelenskis trečiadienį vakare atvyko į Nyderlandus iš anksto neskelbto vizito.

Amsterdamo Schipholio oro uoste jis nusileido iš Helsinkio atskridusiu Nyderlandų vyriausybės lėktuvu, paskui lydimas gausios policijos kolonos buvo nuvežtas į Hagą, parodė televizijos stoties NOS padarytas vaizdo įrašas.


Apie V. Zelenskio vizitą nebuvo pranešta iš anksto, ir tai yra pirmasis Ukrainos vadovo vizitas į Nyderlandus. Diena anksčiau jis susitiko su Šiaurės šalių vadovais Suomijoje vykusiame aukščiausiojo lygio susitikime, kuriame jie pažadėjo remti Ukrainos vadovą tiek, kiek reikės.

Nyderlandai iki šiol suteikė Ukrainai apie 1,2 mlrd. eurų karinės paramos, kad padėtų šaliai apsiginti nuo plataus masto Rusijos invazijos.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją