JK gynybos ministerija patvirtino, kad ketvirtadienį, atsakant į hučių išpuolius prieš tarptautinę laivybą Raudonojoje jūroje ir Adeno įlankoje, Irano remiamai grupuotei buvo suduota keletas smūgių.

Gynybos ministerijos teigimu, žvalgyba nustatė dvi netoli Hudaidos esančias vietoves, iš kurių būdavo rengiami išpuoliai prieš laivus. Nustatyta, kad jose esančiuose pastatuose yra įrengti antžeminiai bepiločių orlaivių kontrolės punktai bei saugomi tolimojo nuotolio dronai.

Be to, buvo manoma, kad ten laikoma ir ginkluotė žemė-oras, skirta kliudyti koalicijos veiksmams apsaugoti laivybą šiame regione.

Taip pat nustatyta, kad grupuotės išpuolių prieš laivus kampanijai valdyti buvo naudojami ir toliau pietuose Jemeno pakrantės Chulaifikos mieste esantys hučių objektai.

Karališkųjų oro pajėgų naikintuvai „Typhoon FGR4“ visose trijose vietovėse nustatytus objektus atakavo valdomomis bombomis „Paveway IV“.

JK gynybos ministerijos teigimu, smūgiai buvo planuojami „itin atidžiai“, siekiant „sumažinti riziką civiliams ir nekarinei infrastruktūrai“.

Hučių naujienų agentūra „Al Masirah“ pranešė, kad per vieną antskrydį buvo nukauti 2 žmonės, dar 10 asmenų buvo sužeista.

Tai buvo penkta bendra JAV ir britų ginkluotųjų pajėgų operacija prieš hučius nuo sausio 12 d.

Hučiai pastaraisiais mėnesiais ėmė intensyviau puldinėti Raudonąja jūra ir Adeno įlanka plaukiančius laivus, reikalaudami, kad Izraelis nutrauktų karą Gazoje, per kurį jau žuvo daugiau nei 36 000 palestiniečių.

Šis karas prasidėjo po to, kai „Hamas“ vadovaujami smogikai spalio 7 d. užpuolė Izraelį ir nužudė maždaug 1 200 žmonių bei paėmė 250 įkaitų.

Hučiai nuo praėjusių metų lapkričio prieš laivus įvykdė daugiau nei 50 atakų, o vieną laivą užgrobė, pranešė JAV jūrų agentūra.

Dėl šios grėsmės laivybos Raudonojoje jūroje ir Adeno įlankoje apimtys smarkiai sumažėjo.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją