Žurnalui "Bunte" pasiteiravus, kodėl ji nedalyvauja 2004 metų rinkimuose, kurių kampanija jau gerokai įsibėgėjo, Niujorkui atstovaujanti senatorė sakė esanti patenkinta dabartiniu savo darbu.

Tačiau kai jai buvo priminta, kad žmonės nusivylė tokiu jos sprendimu, H.Clinton šypsodamasi atsakė: "Žinau. Ką gi, galbūt padarysiu tai kitą kartą".

Buvusio JAV prezidento Billo Clintono (Bilo Klintono) žmona yra ne kartą paneigusi, kad svarsto galimybes tapti demokratų kandidate per kitų metų prezidento rinkimus, nors tai ir nenumaldė gandų.

Tiesa, visuotinai kalbama, kad H.Clinton turi ambicijų dalyvauti 2008 metų prezidento rinkimuose.

Rugsėjį savaitraščio "Newsweek" atlikta apklausa parodė, kad demokratų rėmėjai už ją balsuotų mieliau nei už bet kurį kitą demokratų kandidatą, kuris dėl prezidento posto varžysis su dabartiniu šalies vadovu George'u W.Bushu (Džordžu V.Bušu).

Minėtame interviu H.Clinton teigė, kad dvi kadencijas JAV prezidento pareigas ėjęs jos vyras tebėra geriausias jos patarėjas.

"Iš esmės tai savotiška rotacija. Anksčiau Billas daugiau dėmesio skyrė savo karjerai, o dabar mano eilė. Billas mane remia ir man pataria, jis - geriausias mano patarėjas, kaip ir aš jam tokia stengiausi būti, kai jis ėjo savo pareigas", - sakė H.Clinton.

Senatorė sakė turinti vilties, kad vieną gražią dieną Jungtinių Valstijų prezidente taps moteris, "tačiau ar taip nutiks, priklausys nuo pačių moterų, kurioms teks įrodyti, jog jos pajėgia susidoroti su šiuo darbu".

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją