Judėjimų lyderiai akcentavo „pasipriešinimo [Izraeliui] ašies stabilumą“, pranešė „Hizbollah“ televizija „al Manar“, kuri nenurodė, kur ir kada įvyko susitikimas.

Irano remiamo šiitų „Hizbollah“ lyderis Hasanas Nasrala buvo nufotografuotas su Gazos Ruožą kontroliuojančio „Hamas“ politinio biuro vadovu Ismailu Hanija.

Jie aptarė „politinius ir karinius įvykius Palestinoje, Libane ir regione, pavojus palestiniečių reikalui“ ir „arabų valstybių planus normalizuoti“ santykius su Izraeliu, sakoma „al Manar“ pranešime.

Rugpjūčio 13 dieną buvo paskelbta, kad Izraelis ir Jungtiniai Arabų Emyratai (JAE) susitarė normalizuoti santykius. Šiais JAV remiamais diplomatiniais veiksmais siekiama stiprinti regioninį aljansą prieš Iraną.

Palestiniečiai tai pavadino „dūriu į nugarą“.

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) yra sakęs, kad jo šalis derasi ir su keliomis kitomis arabų valstybėmis dėl ryšių užmezgimo.

I. Haniyeh nuo trečiadienio yra Libane, kur lankosi pirmą kartą per beveik 30 metų.

H. Nasrallah daug metų gyvena neskelbiamoje vietoje ir labai retai rodosi viešumoje. 2014-aisiais jis sakė, kad dažnai keičia gyvenamąją vietą.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)