Tai pirmadienį per televizijos maratoną pareiškė Pietų gynybos pajėgų Jungtinio koordinacinio spaudos centro vadovė Natalija Humeniuk, praneša „Ukrinform“.

„Tik priešas žino, kurią kryptį jis pasirinks. Mes galime tik numatyti ir analizuoti, kur ir ko imtis. Tai ne visada sutampa su tuo, ką priešas turi galvoje, bet mes suprantame, kad jie atakuos ir sekins konkrečias oro gynybos kryptis. Jie stebi, iš kurių pusių konkretus smūgis gali būti atremtas ar praleistas. Atsižvelgiant į tai, kad naudojami įvairūs ginklai, galima dar kartą pabrėžti, kad mūsų oro gynyba neduoda ramybės priešui“, – sakė N. Humeniuk.

Jos nuomone, priešas naudoja įvairius ginklus, kad išsklaidytų Ukrainos oro gynybos pastangas, nes, pavyzdžiui, su dronais „Shahed“ kovoja mobiliosios ugnies grupės.

Be to, pasak N. Humeniuk, priešas „siekia klastingo tikslo, kai numuštų raketų ir dronų skeveldros krenta ant taikių namų, sukeldamos gaisrus, sugriovimus, sužalojimus ir net žmonių mirtį“. „Priešas tokiu būdu mėgina nuteikti Ukrainos gyventojus prieš savo gynybos pajėgas. Bet mūsų žmonės turi suprasti, kad reikia eiti į slėptuves, net jei jie labai pasitikti oro gynybos pajėgomis“, – pabrėžė pareigūnė.

Kaip pranešama, naktį į pirmadienį Ukrainos oro gynybos pajėgos sunaikino 20 Rusijos smogiamųjų dronų ir keturias sparnuotąsias raketas.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją