Dėl incidento orlaiviui artėjant prie Vienos buvo pasiųstas pagalbos signalas.

Lėktuvas sekmadienio vakarą saugiai nusileido, pirmadienį pranešė bendrovė.

Lėktuve buvę 173 keleiviai ir 6 įgulos nariai nenukentėjo.

Nuotraukoje, kurią tinkle X paskelbė Austrijos perspėjimų apie audras centras, matyti „Airbus A320“ orlaivis apgadinta „nosimi“ ir pilotų kabinos langais.

Lėktuvas skrido iš Maljorkos Palmos į Vieną.

„Manau, kad mums buvo likę maždaug 20 minučių iki nusileidimo, kai patekome į krušos ir perkūnijos debesį ir prasidėjo turbulencija“, – „ABC News“ sakė skrydžio keleivė Emmeley Oakley.

Ji teigė, kad salone keleiviai girdėjo krušą. E. Oakley apskaičiavo, kad per krušą lėktuvas skrido maždaug dvi minutes ar mažiau, po lėktuvą „skraidė telefonai ir puodeliai“.

Kai kurie žmonės šaukė. „Vis dėlto keleivių salono įgula atliko tikrai gerą darbą, nuramindama tuos žmones“, – teigė keleivė.

Kiti keleiviai pasakoja pajutę tam tikrą turbulenciją, bet neįsivaizdavo, kas vyksta kabinoje. Kruša sudaužė priekinį stiklą ir apgadino orlaivio nosį.

Tik tada, kai keleiviai išlipo iš orlaivio per laiptus, jie pradėjo suprasti, kas tiksliai atsitiko.

„Tą akimirką keleiviai suprato, kad pilotas nusileido nieko nematydamas ir kaip arti jie buvo prie nelaimės“, – pasakojo vienas jų.

„Galėjo baigtis ir kitaip“, – sakė keleivis, su grupe atskridęs iš Maljorkos, atšventęs draugo 30-metį.

Incidentas įvyko lėktuvui „Airbus A320“ įskridus į atšiaurių oro sąlygų ruožą, kurio, pasak oro linijų bendrovės, radaras nematė.

Jei turite skridote šiuo lėktuvu ar turite papildomos informacijos, kviečiame ja pasidalinti el. paštu delfi@delfi.lt arba Delfi feisbuke messenger programėle.

Svarbiausias naujienas visuomet galite sužinoti pirmieji įsidiegę Delfi mobiliojo telefono programėlę Android įrenginiams arba Apple įrenginiams, sekdami mūsų puslapį feisbuke ir youtube kanale.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją