Politikai bendromis nuotraukomis pasidalino socialiniame tinkle X.

„Kuris yra kuris?“ – šmakštavo Ch. Coonsas. O. Scholzas rašė, kad jam smagu vėl susitikti su senatoriumi, su kuriuo jiedu turi daug išorinių panašumų.


Penktadienį O. Scholzas Baltuosiuose rūmuose susitinka su prezidentu Joe Bidenu. Pagrindinės pokalbio temos bus karinė parama Ukrainai, konfliktas Artimuosiuose Rytuose ir NATO viršūnių susitikimas vasarą.

Prieš savo kelionę į JAV Vokietijos kancleris O. Scholzas dar kartą paragino visas sąjungininkes nemažinti karinės paramos Ukrainai. Labai viliuosi, kad JAV Kongresas greitai priims sprendimą suteikti būtiną paramą Kyjivui, sakė jis pirmadienį Berlyne po susitikimo su naujuoju Prancūzijos premjeru Gabrieliu Attalu. „Labai raginu JAV ir Europą, ir visas šalis nares Europoje prisidėti (prie paramos) tiek, kad Rusijos prezidento planai žlugtų“, – pažymėjo O. Scholzas.

Vladimiras Putinas tikisi, kad Vakarų sąjungininkės kažkada nebenorės remti Ukrainos, kalbėjo kancleris. Tačiau ir JAV, ir Europa esą turi pasiųsti jam aiškią žinią, kad to nebus – „mes remsime Ukrainą“.

Vokietijos kancleris taip pat sakė nenusiteikti tariamai užtikrintai Donaldo Trumpo pergalei JAV prezidento rinkimuose, pranešė agentūra „Reuters“.

„Manau, kad... neturėtume elgtis taip, lyg jau viskas aišku“, – sakė O. Scholzas likus dienai iki savo kelionės į JAV. J. Bidenas, anot jo, daug padarė, kad sutelktų amerikiečius. „Todėl manau, kad jis turi šansą“, – pažymėjo O. Scholzas.

JAV šiuo metu vyksta vadinamieji pirminiai JAV kandidatų į prezidentus rinkimai. Lapkričio 5-ąją vyksiančiuose prezidento rinkimuose pergalės tikisi ir D. Trumpas, ir J. Bidenas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)