Šaltiniai BBC partneriams Jungtinėse Valstijose „CBS News“ sakė, kad įtariamasis įvardytas kaip į šeštą dešimtį įkopęs Ryanas Wesley Routhas.

2023 metais minimas asmuo „The New York Times“ sakė norintis padėti su Rusija kariaujančiai Ukrainai ir prisipažino tam tikslui verbuojantis nuo Talibano pabėgusius Afganistano karius.

Per interviu, kuris tada vyko telefonu, R. W. Routhas sakė, kad tokį norą jau išreiškė dešimtys karių. Jis pridūrė planuojantis juos į Ukrainą pervežti per Pakistaną ir Iraną, kai kuriais atvejais netgi nelegaliai.

„Manau, kad Pakistane pavyktų nusipirkti padirbtų pasų, juk šalis garsėja savo korupcija“, – prieš metus pažymėjo įtariamasis.

Ryano Wesley Routho namas

„The New York Times“ R. W. Routhas taip pat prisipažino lankęsis Vašingtone, kur „dvi valandas“ bendravo su Jungtinių Valstijų saugomo ir bendradarbiavimo Europoje komisija, stengėsi dėl paramos Ukrainai užtikrinimo. Panašu, kad tokia veikla vyras aktyviai užsiėmė bent jau iki šios liepos, rašo BBC.

R. W. Routhui laikotarpiu nuo 2002 iki 2010 metų Šiaurės Karolinos valstijoje ne kartą pateikti kaltinimai kriminaliniais nusikaltimais, jis buvo pripažintas kaltu, šią informaciją patvirtino teisėsaugos šaltiniai. Jis turėjo bėdų dėl ginklo slėpimo, priešinimosi sulaikant, pabėgimo iš avarijos vietos, vairavimo neturint vairuotojo pažymėjimo ir vogto turto laikymo.

Slaptoji tarnyba ir teisėsauga sekmadienį surengė spaudos konferenciją. Jos metu Palm Byčo apygardos šerifas sakė, kad 13 val. 30 min. vietos laiku iš Slaptosios tarnybos buvo gautas pranešimas apie šūvius, o teisėsaugos pareigūnai iš karto atitvėrė vietovę.

Ryano Wesley Routho namas

Pasak šerifo, liudininkas matė, kaip įtariamasis įsėdo į automobilį „Nissan“. Šerifo tarnyba automobilį atpažino greitkelyje pagal valstybinius numerius ir sulaikė vyrą.

Šerifas sakė, kad krūmuose, kur prieš tai buvo pastebėtas įtariamasis, rastas AK-47 tipo šaunamasis ginklas su optiniu taikikliu. Taip pat rastos dvi kuprinės ir „GoPro“ veiksmo kamera.

Šiuo metu FTB tiria incidentą, o žmonių prašoma vengti vietovės prie golfo aikštyno, kur dirba daug FTB komandų.

Spaudos konferencijoje teisėsaugininkai sakė, kad D. Trumpas buvo už kelių šimtų metrų nuo tos vietos, kur slėpėsi šaulys.

Nors Slaptoji tarnyba šaudė į įtariamąjį ir iš pradžių buvo pranešta, kad jis sužeistas, tačiau šerifas vėliau sakė, kad nepanašu, jog į vyrą pataikė kulkos.

Kol kas taip pat neaišku ar įtariamasis šaudė į Slaptosios tarnybos agentus golfo aikštyne.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmadienį pasmerkė politinį smurtą po numanomo pasikėsinimo į Donaldą Trumpą, kurį, kaip įtariama, įvykdė asmuo, vykęs į Ukrainą prisidėti prie kovos prieš Rusiją.

„Gerai, kad įtariamasis pasikėsinimu nužudyti buvo greitai sulaikytas. Toks yra mūsų principas: įstatymo viršenybė yra svarbiausia, o politiniam smurtui nėra vietos niekur pasaulyje“, – sakė V. Zelenskis, perduodamas geriausius linkėjimus D. Trumpui ir jo šeimai.

R. W. Routhas anksčiau yra pasisakęs už paramą Ukrainos kovai su Rusijos invazija.

AFP ėmė interviu iš R. W. Routho Kyjive 2022 metų balandžio pabaigoje, kai jis dalyvavo demonstracijoje, skirtoje palaikyti Mariupolio uostamiestyje įstrigusius ukrainiečius.

Tačiau Ukrainos pareigūnai nuo R. W. Routho atsiribojo.

„Jis čia netarnavo ir neturi jokių ryšių su valstybinėmis struktūromis, tas tai tikrai. Jis atvyko į Ukrainą kaip eilinis žmogus, tiesiog rėmėjas, tokių kaip jis yra daug“, – AFP sakė vienas aukšto rango Ukrainos pareigūnas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga.

Ukrainos tarptautinis legionas, sudarytas iš užsienio savanorių, taip pat neigė bet kokias sąsajas, sakydamas, kad įtariamasis pas juos netarnavo ir „neturi jokių ryšių su šiuo junginiu“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)