„Šiandien 7 val. 37 min. (vietos, 9 val. 37 min. Lietuvos laiku) automobilis rėžėsi į parlamento pastato užtvaras“, – sakoma policijos pranešime.

„Automobilį vairavęs vyras buvo sulaikytas pareigūnų įvykio vietoje, – pridūrė policija. – Buvo sužeista keletas pėsčiųjų.“

Pranešama, kad liudininkai pasakoja išgirdę garsų trenksmą, kai sidabro spalvos automobilis atsitrenkė į Vestminsterio apsaugos barjerus. Incidentas įvyko maždaug 7.30 val. vietos laiku.

Skelbiama, kad automobilį iš karto apsupo kelios dešimtys ginkluotų pareigūnų. Užfiksuota, kaip iš automobilio išvelkamas juodai apsirengęs vyras.

„Skynews“ pranešė, kad per incidentą sužeisti keli pėstieji.

Londono policija antradienį nurodė, kad įvykis prie Didžiosios Britanijos parlamento rūmų, kai automobilis pramušė apsaugines užtvaras ir sužeidė mažiausiai du žmones, tiriamas kaip teroristinis incidentas.

Policijos pranešime sakoma, kad į 3-ą dešimtį įžengęs vairuotojas, automobiliu „Ford Fiesta“ parbloškęs kelis dviratininkus ir pėsčiuosius bei įsirėžęs į užtvaras prie Vestminsterio rūmų, buvo suimtas dėl įtariamo terorizmo.

Įvykio tyrimui vadovauja policijos Kovos su terorizmu vadovybė, pažymėjo Skotland Jardas.

Pareigūnai, patikrinę įvykio vietą, nurodė, kad kitų žmonių mašinoje nebuvo.

Per incidentą buvo sužeisti du žmonės, bet Londono greitosios pagalbos tarnyba pranešė, kad jų gyvybėms pavojus negresia.

Skotland Jardas skelbia, kad šiuo metu incidentas vertinamas kaip sudėtingas eismo įvykis, vairuotojas sulaikytas įvykio vietoje.

Ryte parlamento pastatas buvo aptvertas, ten dirbo gausios policijos pajėgos.

Naujienų portalo „Euronews“ žurnalistas Vincentas McAviney per „Twitter“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip virtinė policijos automobilių įjungomis sirenomis atvažiuoja į įvykio vietą prie Vestminsterio rūmų, o iš jų iššokę ginkluoti pareigūnai sulaiko sudaužytoje sidabro spalvos mašinoje buvusį įtariamąjį ir, uždėję antrankius, išsiveda.

Eismas aplinkinėse gatvėse buvo uždarytas, o policija pridūrė vykdanti kovos su terorizmu operaciją.

Įvykio vietoje dirba dešimtys teisėsaugos pareigūnų.

Liudininkų teigimu, iš pradžių pareigūnai elgėsi labai atsargiai, nes būta įtarimų, jog automobilyje gali būti sprogmuo. Liudininkas Jasonas Williamsas ITV laidai „Good Morning Britain“ sakė, kad incidentas buvo „labai labai baisus“ ir pridūrė, kad pats „jautė didelį nerimą“.

„Iš esmės, mačiau vyrą, vairuojantį automobilį. Jis rėžėsi į apsaugos barjerą. Buvo garsus trenksmas. Pirma mintis buvo: o ne, dar vienas teroristinis išpuolis. Taigi pasileidau bėgti, kartu su kitais žmonėmis.

Policija irgi nurodė atsitraukti. Tai buvo man iš paskos važiavęs automobilis. Veidų neįžiūrėjau. Mačiau tik tą vieną mašiną, atrodė, kad ji rėžėsi specialiai. Kiek nustebau, kad policija nepasirodė iš karto. Atrodė, kad elgiasi pernelyg atsargiai. Akivaizdžiai nerimavo, nes nenumanė, kas bus toliau.

Nežinau, ar jiems kas nors pranešė, kad ten gali būti sprogmuo. Dabar ten apie 200 pareigūnų. Per pusvalandį ten spėjo nutikti daug visko“, – pasakoja liudininkas.

Skelbiama, kad policija užtvėrė „Millbank“ ir „Victoria Tower Gardens“.

Įvykio vietoje sutelktos ugniagesių, greitosios pagalbos ir policijos pajėgos.

Socialiniame tinkle „Twitter“ Skotland Jardas teigia: „7.37 val šiandien prie Parlamento į apsaugos barjerą rėžėsi automobilis. Vairuotojas sulaikytas incidento vietoje. Sužeisti keli pėstieji. Įvykio vietoje dirba pareigūnai. Daugiau informacijos suteiksime vėliau“.

Praeitais metais prie Vestminsterio rūmų buvo įvykdytas teroro išpuolis: 52 metų į islamą atsivertęs Britanijos pilietis Khalidas Masoodas nukreipė automobilį į pėsčiuosius ant tilto per Temzės upę, o vėliau mirtinai subadė prie parlamento budėjusį policininką.

Per šį išpuolį žuvo penki žmonės, dar apie 50 buvo sužeisti, o policija Kh. Masoodą nukovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)