50 metų pilotas skraidino keturis Indonezijos sveikatos priežiūros darbuotojus ir du vaikus. Visi keleiviai išgyveno, bet pilotas buvo nušautas, sakoma pirmadienį išplatintame Faizalo Ramadhani, specialios kovoti su Papua separatistais sudarytos grupės vadovo, pranešime.

Pasak jo, sukilėliai nušovė pilotą, įmetė jo kūną į sraigtasparnį ir padegė.

Prieš dvejus metus Vakarų Papua nacionalinės išsivadavimo armijos (TPNPB) sukilėlių pagrobtas pilotas iš Naujosios Zelandijos Phillipas Mehrtensas tebėra nelaisvėje.

TPNPB nepatvirtino atsakomybės už nužudymą, tačiau teigė, kad pilotas įskrido į jų draudžiamą zoną. Grupuotės pranešime sakoma, kad „tai yra konflikto zona“, joje draudžiama bet kokia veikla, įskaitant civilinę. Anksčiau TPNPB reikalavo, kad Indonezija pripažintų Papua provincijos, esančios Naujosios Gvinėjos salos šiaurinėje dalyje, nepriklausomybę mainais į Naujosios Zelandijos piliečio paleidimą.

Papua provincija yra buvusi Nyderlandų kolonija, 1961 m. paskelbusi nepriklausomybę, tačiau po dvejų metų kaimyninė Indonezija perėmė jos kontrolę, pažadėjusi surengti referendumą. 1969 m. per Jungtinių Tautų (JT) remiamą balsavimą tūkstantis jos gyventojų balsavo už integraciją į Indoneziją. Papua nepriklausomybės aktyvistai nuolat kritikuoja balsavimą ir ragina surengti naują, bet Džakarta teigia, kad jos suverenitetą Papua atžvilgiu remia JT.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją