Viceprezidentei Kamalai Harris ir antrajam ponui Dougui Emhoffui bei kitiems susirinkusiesiems šokant skambant muzikai („Juneteenth“ minėjimas buvo surengtas iš anksto), Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) lyderis stovėjo praktiškai nejudėdamas. J. Bidenui iš kairės linksminosi velionio George’o Floydo brolis Philonise’as Floydas, kuris ir pastebėjo keistai besielgiantį prezidentą ir galiausiai uždėjo ranką jam ant peties, rašo „The Mirror“.

Paskui P. Floydas iškėlė kumštį, o J. Bidenas sureagavo – iškėlė savąjį. Pranešama, kad Amerikos vadovas taip pat neaiškiai tarė žodžius. Pastaruoju metu viešų renginių metu nutiko ne vienas panašus incidentas, keliantis nerimą dėl J. Bideno sveikatos būklės.

Tikėtinas Demokratų partijos kandidatas į prezidentus seniai sulaukia daug dėmesio dėl savo elgesio viešumoje. Seniausias prezidentas šalies istorijoje kaltinamas tuo, kad netinka šioms pareigoms užimti, nes nebėra šviesaus proto. Kritikai kaip įrodymus pateikia jo nusišnekėjimus ir gležną sveikatą, pavyzdžiui, suklupimą lipant lėktuvo „Air Force One“ trapu.

Socialiniame tinkle X (buvęs „Twitter“) kritikai komentavo vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas J. Bidenas, ir užsipuolė JAV prezidentą, kad šis neva visai neatrodė susidomėjęs renginiu. Konservatyvusis Mike’as Sperrazza parašė: „Turime pirmą atvejį, kai jo smegenys visiškai nustojo veikti.“

Daugiau nei 3,1 mln. sekėjų turinčioje paskyroje „Libs of TikTok“ atsirado įrašas, kuriame teigiama, kad J. Bidenas „atrodė pasimetęs ir žiūrėjo į tolį sustingusiu žvilgsniu tarytum zombis“. „Jis visiškai nenutuokia, ką ten veikia“, – rašoma kitoje paskyroje.

Tiesa, kaip pastebi „Newsweek“, atsirado internautų, kurie pareiškė, kad galbūt prezidentas tiesiog nusprendė nešokti.

„Nemėgstu ir nepalaikau Joe Bideno, bet šiuo atveju jo elgesys man visiškai suprantamas. Nemoku šokti, todėl apsuptas šokančiu žmonių darau lygiai tą patį, ką ir jis – sustingstu, šypsausi ir laukiu, kol visi nustos šokti.“

„The Wall Street Journal“ neseniai paskelbė straipsnį, kuriame teigiama, neva pastaraisiais mėnesiais šimtai aukšto rango pareigūnų pastebėjo J. Bideno kognityvinių funkcijų nykimą.

Daugiau nei 45 įstatymų leidėjai ir personalo nariai (tiek priklausantys Respublikonų partijai, tiek Demokratų) pasidalijo savo įžvalgomis jautria tema, prisiminę neseniai J. Bideno padarytas klaidas, kurios jiems sukėlė nerimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją