Šiuo metu Irake smurtas siaučia labiausiai nuo 2008 metų, ir daugelis baiminasi, kad šalyje atsinaujins didžiulio masto kruvina sunitų ir šiitų priešprieša, kuri buvo pasiekusi kulminaciją 2006-2007 metais ir pareikalavo dešimčių tūkstančių žmonių gyvybių.

Per ataką prieš piligrimus šiauriniame Bagdado rajone Azamijoje žuvo mažiausiai 49 žmonės, dar bent 75 sužeisti. Kaip pranešama, prie maldininkų sprogo bomba, o vėliau susisprogdino vienas mirtininkas, tačiau kiti šaltiniai mini buvus tik mirtininko sprogdintojo ataką.

Tuo metu maldininkai ėjo į šventyklą minėti 9-ojo šiitų imamo Mohammedo al Jawado mirties.

Anksčiau šeštadienį užpuolikai nušovė du Irako žurnalistus šiauriniame Mosulo mieste.

Televizija „al Sharqiya“ pranešė, kad jos darbuotojai – korespondentas Mohammedas Karimas al Badrani ir teleoperatorius Mohammedas Ghanemas buvo „nužudyti“ Mosule.

Tuo tarpu į šiaurę nuo sostinės esančiame Balado mieste vienas mirtininkas susisprogdino kavinėje, užmušdamas 12 žmonių ir sužeisdamas dar 35, pranešė policija ir vienas gydytojas.

Į šiaurės rytus nuo Bagdado esančiame Mukdadijos mieste, kuriame sprogimai ir šaudymai aidi dažnai, prie vieno automobilio sprogo pakelės bomba. Per šią ataką žuvo vienas žmogus; dar trys sužeisti.

Per kitą sprogimą Bagdado Bajato rajone žuvo du žmonės, dar bent 10 buvo sužeisti.

Be to, Irako gynybos ministerija informavo, jog saugumo pajėgos nukovė penkis kovotojus per susirėmimus į pietus nuo Baidžio miesto, ir dar du – šiaurinėje Ninevijos provincijoje.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)